Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 10:13:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Νέα Γρίπη arrow Στους 152 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα
Στους 152 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
 

Πιο θανατηφόρος από πέρυσι ήταν αυτή τη χρονιά ο ιός της γρίπης σύμφωνα με τους επιστήμονες καθώς οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης έφτασαν τους 152. Ο αυξημένος αριθμός θανάτων οφείλεται -κατά τους επιστήμονες- στα φετινά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.Το θετικό ωστόσο είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες η δραστηριότητα της νόσου βρίσκεται σε ύφεση.

    Σε κοινή εποχιακή γρίπη δείχνει να έχει υποβιβάσει το νέο ιό Η1Ν1 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με το διδάκτορα του Εργαστηρίου Ιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γάνδης (Βέλγιο), Κωνσταντίνο Σπ. Κυριάκη. Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, υπογράμμισε, μάλιστα, πως ο Η1Ν1 εκτιμάται ότι προήλθε από ανασυνδυασμό ιών της γρίπης του χοίρου, των πτηνών και του ανθρώπου.


    Με την εισήγησή του, που αναμένεται να κάνει κατά τη διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων, Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Προστασίας του Καταναλωτή (18-20 Μαρτίου), ο κ. Κυριάκης πρόκειται να επισημάνει ότι ο νέος ιός Η1Ν1 στους χοίρους δεν εγκυμονεί κανένα πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, αφού όπως διευκρινίζει, δεν «περνάει» στο κρέας των χοίρων και ακόμα περισσότερο με το μαγείρεμα και την θερμική επεξεργασία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μολυνθεί ο καταναλωτής.

    Στο συνέδριο που διοργανώνεται από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρία, ο κ. Κυριάκης θα υπογραμμίσει ότι οι ιοί της γρίπης A χαρακτηρίζονται από την υψηλή ικανότητά τους να μεταλλάσσονται και να ανασυνδυάζονται. Τα δύο στελέχη του ιού της γρίπης Α, που ενδημούν στον παγκόσμιο ανθρώπινο πληθυσμό ανήκουν στους υποτύπους Η1Ν1 και Η3Ν2.

    Κάθε χρόνο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, παρατηρούνται ενδημίες γρίπης σε όλο τον πλανήτη με πολύ χαμηλή θνησιμότητα, σχεδόν αποκλειστικά σε άτομα μεγάλης ηλικίας, νεογνά και ομάδες υψηλού κινδύνου. «Ιοί που στο παρελθόν προκάλεσαν πανδημίες παρουσιάζουν διαφορετική συμπεριφορά», υποστηρίζει.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκης θα επισημάνει ότι μέχρι την πανδημία του 2009 είχαν επιβεβαιωθεί ελάχιστες περιπτώσεις μετάδοσης γρίπης του χοίρου σε ανθρώπους. Την πανδημία δε του 2009, ο ίδιος τη χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ήπια, αφού «δεν προκάλεσε τόσους θανάτους, όσους φοβόμασταν».

    Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Κυριάκης σημειώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί και με πιο εντατικό ρυθμό, η παρακολούθηση της εξέλιξης των ιών της γρίπης στα ζώα και κυρίως στο χοίρο, προκειμένου η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη σε περίπτωση εμφάνισης ενός νέου ιού επικίνδυνου για τον άνθρωπο.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου