Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:58:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Νέα Γρίπη arrow Στους 132 οι νεκροί από τη νέα γρίπη (Η1Ν1) στην Ελλάδα
Στους 132 οι νεκροί από τη νέα γρίπη (Η1Ν1) στην Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
     Έκκληση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης Η1Ν1, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, γεγονός που ευνοεί την εξάπλωση της νόσου, έκανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, ο υφυπουργός τόνισε ότι από πλευράς υπουργείου έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει το κράτος τον πολίτη να εμβολιαστεί, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν δέχεται να εμβολιστεί ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό.

    Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του απέδωσε ολιγωρία στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει οι νεκροί από τη γρίπη ήδη στους 132 και τους 120 οι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή και εκτός.

    «Κινδυνεύουμε να φτάσουμε τους 200 νεκρούς, δηλαδή ένα μικρό χωριό, εν όψει και της επιδείνωσης του καιρού, και η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανέτοιμη», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

    Ο κ. Αηδόνης απάντησε ότι πέρα από τις ενημερωτικές εγκυκλίους και τα μηνύματα ευαισθητοποίησης, έχουν παραγγελθεί οι απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων και έχουν δοθεί στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

    "Δυστυχώς δεν πάνε να εμβολιαστούν, ούτε καν το νοσηλευτικό προσωπικό", παρατήρησε.

    Στη φάση των δευτερολογιών οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, όταν ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι οι ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων που παραγγέλθηκαν δεν ήταν επαρκείς για τα 2 εκατ. που συνιστούν τις ευπαθείς ομάδες, ούτε ενημερώθηκαν επαρκώς σχολεία και στρατόπεδα.

    Πρόσθεσε από την άλλη ότι η ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα τη θνησιμότητα στις μονάδες, που κυμαίνεται στο 42%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24%, «δηλαδή από τους 132 νεκρούς, το ΕΣΥ ευθύνεται για 50 θανάτους».

    Ο κ. Αηδόνης ανταπάντησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για ενημερωτική καμπάνια, με αποτέλεσμα ελάχιστα μεγαλύτερη προσέλευση για εμβολιασμούς, ενώ εξοικονομήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση 65 εκατ. ευρώ από τη διάθεση εκατομμυρίων εμβολίων που παραγγέλθηκαν και θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

    Συμπλήρωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που προχώρησε σε 3.940 προσλήψεις νοσηλευτών, «αντί των άχρηστων αγροφυλάκων».

    "Ποιος φταίει που δεν πείθονται να προσέλθουν να εμβολιαστούν; Το υπουργείο Υγείας θα υποχρεώσει τον πολίτη;" κατέληξε ο υφυπουργός.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου