Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 23:47:24

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Νέα Γρίπη arrow Υπ. Υγείας: Εγρήγορση αλλά όχι πανικός για τη νέα γρίπη
Υπ. Υγείας: Εγρήγορση αλλά όχι πανικός για τη νέα γρίπη
Πηγή: Express.gr
 Εγρήγορση αλλά όχι πανικός, είναι το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα γρίπης του ιού Η1Ν1, τα οποία καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

    Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και σήμερα αργά το μεσημέρι, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσουν σε νέες δράσεις, εφόσον χρειαστεί.

    Τα κρούσματα γρίπης που καταγράφονται στην Ελλάδα, στο σύνολό τους, είναι ελαφρώς πιο αυξημένα σε σχέση με το μέσο όρο των νέων περιστατικών της γρίπης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 52 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και 120 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ο υπουργός Υγείας, έχει ήδη ζητήσει από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές να βρίσκονται σε ετοιμότητα και αν παραστεί ανάγκη να διαθέσουν κρεβάτια, από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Οι επιστήμονες αλλά και το Υπουργείο Υγείας, καλούν γιατρούς και πολίτες να προχωρούν σε άμεση αναγνώριση των συμπτωμάτων και εφόσον πιθανολογείται ύπαρξη γρίπης που οφείλεται στον ιό Η1Ν1, να χορηγούνται αντιϊκά φάρμακα.

    Οσον αφορά τον εμβολιασμό, παρότι οι ειδικοί κρίνουν ότι είναι αργά, συνιστάται ακόμη και τώρα στις υψηλές ομάδες κινδύνου.
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου