Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 14:33:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Νέα Γρίπη arrow Συναγερμός: 51 νεκροί από τη νέα γρίπη Η1Ν1 στην Ελλάδα
Συναγερμός: 51 νεκροί από τη νέα γρίπη Η1Ν1 στην Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
 

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να συνεχιστεί η έξαρση της εποχικής αλλά και της νέας γρίπης (Η1Ν1), γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές της χώρας. 'Αλλωστε, μέσα στην τελευταία μόνο εβδομάδα οι θάνατοι από τη νέα γρίπη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ αυξάνονται και οι εισαγωγές ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας.

Το Σάββατο προστέθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 51 τις τελευταίες 27 ημέρες. Ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ο ίδιος με τον αντίστοιχο αριθμό που έχει παρατηρηθεί στο ίδιο διάστημα στην Γαλλία, χώρα με πολλαπλάσια έκταση και πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ σε 193 μέσα σε διάστημα ενάμισι μήνα, από τις αρχές του χρόνου δηλαδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ'Α όλη την διάρκεια της περσινής πανδημίας, είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνολικά 291 άνθρωποι. Τώρα πλησιάζουμε αυτό το νούμερο χωρίς να έχει έρθει η έξαρση. Το γεγονός επιβεβαιώνει την ύπουλη συμπεριφορά της γρίπης (Η1Ν1), όπως είχαν έγκαιρα επισημάνει πολλοί επιστήμονες.

Οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν ότι πρέπει οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής (όπως πλύσιμο χεριών κλπ) και τονίζουν με έμφαση την ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού. Όπως έχει γίνει γνωστό, μόλις το 5,7% του κόσμου έλαβε εφέτος το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο απέφυγαν ακόμα και άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των θυμάτων της γρίπης στην χώρα μας, κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος. Για αυτό και επισημαίνουν ότι ακόμα και τώρα, δεν θα έβλαπτε να προχωρήσουν οι πολίτες στον σχετικό εμβολιασμό...

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου