Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 09:29:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Νέα Γρίπη arrow ΠΟΥ: 14.711 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νέα γρίπη
ΠΟΥ: 14.711 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νέα γρίπη
Πηγή: ΑΠΕ  29/01/10-19:48

Η πανδημία της γρίπης Η1Ν1, της οποίας η εξάπλωση επιβραδύνθηκε σημαντικά στο βόρειο ημισφαίριο, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14.711 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο από την εμφάνιση της τον Μάρτιο/Απρίλιο του2009, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
"Από τις 24 Ιανουαρίου του 2010, περισσότερες από 209 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης H1N1, και ανάμεσα τους τουλάχιστον 14.711 θανάτους, σημειώνει ο ΠΟΥ.
Ο ιός που προήλθε από χοίρους, πτηνά και ανθρώπους, προκάλεσε τουλάχιστον 569 νέους θανάτους σε μία εβδομάδα, ελαφρά λιγότερους από την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιβράδυνση που διαπιστώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Η γρίπη, που έφθασε στην κορύφωση τον Οκτώβριο-Νοέμβριο στις περισσότερες χώρες της βόρειας εύκρατης ζώνης, ωστόσο, εξακολουθεί να εξαπλώνεται "ενεργά" στη Βόρεια Αφρική, σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και στη νότια και ανατολική Ασία, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία έκθεσή του.
Η μετάδοση είναι "ενεργή και γεωγραφικά εκτεταμένη" στο Μαρόκο, την Αλγερία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της περιοχής έχουν περάσει την κορύφωση της εξάπλωσης τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
Στην Ευρώπη, μερικές χώρες όπως η Αυστρία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ρωσία σημείωσαν μια «μικρή αύξηση» της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων, αν και τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν σε επίπεδα πολύ κάτω από την κορύφωσης της δραστηριότητας, υπογραμμίζει περαιτέρω ο ΠΟΥ.
Σε ολόκληρη την ήπειρο έχουν καταγραφεί "τουλάχιστον 3.429 θάνατοι " από την εμφάνιση της νόσου, που κηρύχθηκε πρώτη πανδημία άτυπης γρίπης του αιώνα, στις 11 Ιουνίου.
Η περιοχή του κόσμου που πλήττεται περισσότερο από το νέο ιό παραμένει Αμερική (Βόρεια και Νότια) με "τουλάχιστον 7166" θανάτους μετά από δύο κύματα της γρίπης την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Η εξάπλωση πάντως είναι τώρα σε γενικές γραμμές "χαμηλή", σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Τέλος, οι περιοχές της 'Απω Ανατολής, της Ασίας και του Δυτικού Ειρηνικού έχουν καταγράψει συνολικά 2981 θανάτους.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου