Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 04:22:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow ΟΑΕΔ: Δωρεάν κατασκήνωση σε 50.000 παιδιά
ΟΑΕΔ: Δωρεάν κατασκήνωση σε 50.000 παιδιά
Πηγή: Express.gr
Σε ένα σημαντικό βήμα προέβη το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προς την ανάπτυξη του Ελληνικού παιδικού Τουρισμού. Με το νέο κοινωνικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που θα παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν κατασκήνωση σε 50.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Η Υπουργική απόφαση αναμένεται τον Ιανουάριο του 2014, με την οποία θα διευκρινίζονται οι επιμέρους λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης: «Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας.

Για αυτό το λόγο, με το νόμο 4144/2013 διευρύνουν  και ενισχύουν  τις αρμοδιότητες κοινωνικής παρέμβασης του ΟΑΕΔ. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσφατη αναβίωση του προγράμματος του «κοινωνικού τουρισμού».  Για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, ξεκινάει ειδικό ετήσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων».

Το σημαντικότερο όφελος του προγράμματος αυτού είναι η δυνατότητα που θα δοθεί σε 50.000 παιδιά να πάνε διακοπές και μάλιστα σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους να παρέχουν ξεκούραση, διασκέδαση, ψυχαγωγία και παιχνίδι στο παιδί.

Η κατασκήνωση αποτελεί μία μικρογραφία της κοινωνίας μας, όπου το παιδί μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, παιχνίδια και sports έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την αίσθηση της υγιούς ανταγωνιστικότητας, της αυτοσυντήρησης και της οργάνωσης, μέσα από την ενσωμάτωσή του στο ημερήσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
Η σύγχρονη καθημερινότητα του παιδιού και τα νέα πρότυπα ζωής ενσωματώνουν την τεχνολογία σε όλες σχεδόν τις καθημερινές δραστηριότητες του, εμποδίζοντάς το έτσι να  χτίσει την προσωπικότητά του μέσω της αλληλεπίδρασης και της αλληλοσυμβίωσης με άλλα παιδιά, σε ένα περιβάλλον ασφαλές, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη ατόμων ειδικά καταρτισμένων στην παιδική ηλικία, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της.

Η ασφάλεια των παιδιών είναι το κύριο μέλημα της κάθε κατασκήνωσης και για το λόγο αυτό στις κατασκηνώσεις λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία με 24ωρους ιατρούς και νοσοκόμους, ενώ ο χώρος της πισίνας και της θάλασσας, για όσες κατασκηνώσεις παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, επιτηρείται  από έμπειρους πιστοποιημένους ναυαγοσώστες.

Τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας συνοδεύονται από τα στελέχη τους, με τα οποία ο γονέας μπορεί να έρχεται σε τηλεφωνική επαφή και να ενημερώνεται για το παιδί του.
Επιπλέον η εμπειρία της κατασκήνωσης ενισχύει την επαφή του παιδιού με το φυσικό περιβάλλον με αισθητά οφέλη και αλλαγές στην συμπεριφορά και την ψυχολογία του.

Σύμφωνα με έρευνες παιδιά που από μικρή ηλικία έπαιρναν μέρος σε κατασκηνωτικά προγράμματα ανέπτυξαν μεγαλώνοντας μεγαλύτερη ευαισθησία προς την προστασία αυτού από άτομα που έλαβαν μέρος σε ειδικά διαμορφωμένα περιβαλλοντικά προγράμματα.

Στην Ελλάδα οι παιδικές κατασκηνώσεις προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες παιδικού τουρισμού και είναι έτοιμες να συνεργαστούν με το αρμόδιο Υπουργείο για την όσο δυνατόν καλύτερη υλοποίηση του νέου κοινωνικού προγράμματος. Οι γονείς από την πλευρά τους πρέπει και αυτοί να εμπιστευτούν το θεσμό και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή ώστε να συνεχιστεί αισίως το πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια.

Της Μαρκέλλας Μπαρδάκη
Economics B.B.A, M.B.A, M.A.S
Marketing and communication manager
Green Camp
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου