Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 12:01:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη χορήγηση βεβαίωσης συνεχούς ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη χορήγηση βεβαίωσης συνεχούς ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
Πηγή: ΑΠΕ  11/03/13-16:25

Μετά από διαμαρτυρία ασφαλισμένου στον ΟΑΕΔ, γιατί δεν του χορηγούσε ο Οργανισμός βεβαίωση συνεχόμενου χρόνου ανεργίας λόγω ολιγοήμερης εκπρόθεσμης απογραφής του, ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη στην υπόθεση και πέτυχε να δικαιώσει το αίτημα του ασφαλισμένου για βεβαίωση συνεχούς ανεργίας.
Επιπλέον, ο ΟΑΕΔ συνέστησε Ειδική Επιτροπή που θα εξετάζει ανάλογα αιτήματα για επαναφορά του διαγεγραμμένου δελτίου ανεργίας ή συνένωση δύο χρονικών διαστημάτων ανεργίας. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, όπου παρατηρείται εκπρόθεσμη προσέλευση, να είναι σχετικά μικρό και να οφείλεται σε ειδικούς λόγους (ανωτέρας βίας, ασθένειας, κ.λπ.). Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του διότι αντιμετωπίστηκε και το ευρύτερο ζήτημα στην κατεύθυνση που είχε προτείνει η Ειδική Έκθεση.
Σημειώνεται ότι προηγουμένως, η ανεξάρτητη Αρχή, με έγγραφό της προς τον ΟΑΕΔ, είχε τονίσει ότι οι συνέπειες της δικαιολογημένης ολιγοήμερης καθυστέρησης απογραφής είναι ιδιαίτερα επαχθείς, καθώς ο πολίτης στερείται φορολογικών απαλλαγών και παροχών που θέτουν ως προϋπόθεση την αδιάλειπτη ανεργία. Επίσης, υπογράμμισε ότι η διοίκηση οφείλει να ασκεί τις αρμοδιότητές της, ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς και απλώς δογματικές ερμηνευτικές εκδοχές, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η στέρηση παροχών και φοροαπαλλαγών σε πολίτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι για καθαρά τυπικούς λόγους φαίνεται υπέρμετρη, ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Επισημαίνεται ότι ήδη από το 2007, σε Ειδική Έκθεσή του, o Συνήγορος του Πολίτη είχε επισημάνει στη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι η ύπαρξη ανωτέρας βίας πρέπει να εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού (μη έγκυρη προσέλευση λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών ορεινών περιοχών κλπ) και ότι έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την απόφαση διαγραφής, με την οποία πλήττονται δικαιώματα που προκύπτουν από την καταγεγραμμένη μακροχρόνια ανεργία.
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου