Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 19:04:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Στο 11,8% ανήλθε η ανεργία στην ευρωζώνη το Νοέμβριο
Στο 11,8% ανήλθε η ανεργία στην ευρωζώνη το Νοέμβριο
Πηγή: Express.gr
 ΣΕ νέο επίπεδο-ρεκόρ διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη το Νοέμβριο, ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας της περιοχής πολύ απέχει από το να εισέλθει στο δρόμο της ανάκαμψης και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των οικονομικών συνθηκών στα κράτη - μέλη του ευρώ.

Η ανεργία, βάσει της ανακοίνωσης της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, έφθασε στο 11,8% το Νοέμβριο από 10,6% που ήταν στον αντίστοιχο μήνα του 2011 και 11,7% που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο. Για το σύνολο της ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,7%, αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, αλλά σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το 10% στο οποίο βρισκόταν το Νοέμβριο του 2011.
Όπως αναφέρει η Eurostat, το Νοέμβριο οι άνεργοι στην ΕΕ έφθασαν στα 26,061 εκατ., εκ των οποίων τα 18,82 εκατ. είναι πολίτες της ευρωζώνης. Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011 οι άνεργοι στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 2,012 εκατ. και στην ευρωζώνη κατά 2,015 εκατ.

Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Αυστρία (4,5%), Λουξεμβούργο (5,1%), Γερμανία (5,4%) και Ολλανδία (5,6%). Αντίστοιχα, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ισπανία (26,6%) και στην Ελλάδα (26%) – αν και το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά το Σεπτέμβριο και όχι το Νοέμβριο του 2012, καθώς η χώρα μας δεν έχει αποστείλει ακόμη τα στοιχεία Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στη Eurostat.  Σε ετήσια βάση το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε σε 18 χώρες της ΕΕ, υποχώρησε σε 7 και παρέμεινε σταθερό σε Δανία και Ουγγαρία.

Για μία ακόμη φορά τα επιμέρους στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Eurostat αποδεικνύουν ότι η κρίση στην Ευρώπη πλήττει περισσότερο από όλους τους νέους (ηλικίας έως 25 ετών). Στην ΕΕ η ανεργία των νέων έφθασε το Νοέμβριο στο 23,7% και στην ευρωζώνη το 24,4% από 22,2% και 21,6% το Νοέμβριο του 2011 αντίστοιχα. Το Νοέμβριο του 2012 τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους καταγράφηκαν στη Γερμανία (8,1%), στην Αυστρία (9%) και στην Ολλανδία (9,7%). Το υψηλότερο στην Ισπανία, καθώς έφθασε στο 56,5%, ενώ για τη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 57,6%, αλλά πάλι αφορά στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2012.

Την ίδια ώρα η Eurostat ανακοίνωσε και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου, οι οποίες σημείωσαν πτώση 2,6% σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη, αποδεικνύοντας ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών της περιοχής συνεχώς συρρικνώνεται.


     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου