Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 19:04:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Νέο πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ
Νέο πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ
Πηγή: Express.gr


ΣΤΗΝ υλοποίηση νέου προγράμματος κατάρτισης, μέσω του ΛΑΕΚ, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 εργαζόμενους προχωρά ο ΟΑΕΔ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από το Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ).
Η υποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα ΛΑΕΚ θα ξεκινήσει από τις 30 Νοεμβρίου στο αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΛΑΕΚ έως και 31 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, δικαιούχοι υλοποίησης είναι:

1. Οι οριζόμενοι από το καταστατικό τους φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών, των οποίων οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
2. Οι επιστημονικοί σύλλογοι των οποίων οι επιχειρήσεις-μέλη απασχολούν 1-25 άτομα και δεν καλύπτονται από τους δικαιούχους του σημείου 1 (φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών).
Οι δικαιούχοι φορείς οφείλουν να συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους μόνο εργαζόμενους επιχειρήσεων του κλάδου που εκπροσωπούν.
Στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που:
α) επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών του κλάδου τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης
β) κατέβαλαν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2012
γ) απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους
δ) το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν δεν χρηματοδοτείται από άλλο φορέα
ε) δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.
Στο ανωτέρω πρόγραμμα κατάρτισης μπορούν να συμμετέχουν και εργαζόμενοι (ανεξάρτητοι) των οποίων οι εργοδότες δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών ή των οποίων οι εργοδότες δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους.
Επίσης, αν το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερό εργοδότη υπό τον όρο ότι καταβάλλεται γι'Α αυτούς η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%).
Η πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Οργανισμού στη διεύθυνση www.oaed.gr, όπου υπάρχει επιλογή για τα προγράμματα ΛΑΕΚ και οδηγεί σε επιλογή για τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25, ή κατ' ευθείαν μέσω της διεύθυνσης http://laek125.oaed.gr.
Για την πρόσβαση των φορέων που έχουν υλοποιήσει προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια θα τους αποσταλούν με e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει νέος κωδικός χρήστη (user name) και κωδικός εισόδου (password).
Οι φορείς που δεν έχουν υλοποιήσει προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 στο παρελθόν θα υποβάλουν σχετική αίτηση μέσω του συστήματος και θα λάβουν μέσω e-mail τον κωδικό χρήστη (user name) που έχουν επιλέξει και νέο κωδικό εισόδου (password).

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου