Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 15:20:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Ενισχύονται με 55,6 εκ. ευρώ ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ
Ενισχύονται με 55,6 εκ. ευρώ ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ
Πηγή: Express.gr

ΣΤΗΝ αποδέσμευση 55,6 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενέκρινε ο υπηρεσιακός αρμόδιος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη ρευστότητας στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Συγκεκριμένα στον ΟΑΕΕ θα εισρεύσουν 30,8 εκατ. ευρώ, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους για τον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι και το ΙΚΑ, την προηγούμενη εβδομάδα, για τον ίδιο λόγο έλαβε 60,8 εκατ. ευρώ κατόπιν σχετική έγκρισης του κ. Ρουπακιώτη.  

Τα υπόλοιπα 24,78 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν στον ΟΑΕΔ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του Οργανισμού, με απόφαση που υπογράφει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 'Αννα Στρατινάκη. Όπως επισημαίνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας στην ΕΞΠΡΕΣ, οι αρμόδιοι καταβάλλουν καθημερινά προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την καταβολή επιδομάτων, καθώς η αύξηση της ανεργίας και η μη καταβολή τρεχουσών εισφορών στο ΙΚΑ οδηγεί στο χείλος του γκρεμού τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα η δεινή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού δυστυχώς δεν επιτρέπει τον σχεδιασμό επιπλέον προγραμμάτων. 

Σε εφαρμογή τέθηκε, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης, το πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση άνεργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών για διάστημα 27 μηνών (24 με επιδότηση και τους υπόλοιπους τρεις χωρίς επιδότηση) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες, αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες. Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού (ακόμη και με εθελούσια έξοδο) στο προηγούμενο τρίμηνο ούτε να έχουν λάβει κοινοτικές ενισχύσεις πάνω από 200.000 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα ανέργων που θα απασχοληθούν με μίσθωση - σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή και οι άνεργοι θα υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ.
Αργυρώ Μαυρούλη
arma@express.gr
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου