Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 20:00:27

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: 75 εκ. άνεργοι το 2012
Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: 75 εκ. άνεργοι το 2012
Πηγή: ΑΠΕ  22/05/12-10:30


Το παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας των νέων για το 2012 παραμένει αμετακίνητο στο υψηλότερο επίπεδό του εν καιρώ κρίσης και δεν αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2016 τουλάχιστον, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας. Σε παγκόσμια κλίμακα θα υπάρχουν σχεδόν 75 εκατομμύρια άνεργοι ηλικίας 15 έως 24 ετών το 2012, μια αύξηση σχεδόν 4 εκατομμυρίων από το 2007, σύμφωνα με την έκθεση που φέρει τον τίτλο: "Παγκόσμιες τάσεις στην απασχόληση των νέων".

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 12,7% του νεανικού εργατικού δυναμικού παγκοσμίως θα είναι στην ανεργία φέτος, ένα ποσοστό ανάλογο με το αντίστοιχο ποσοστό που είχε καταγραφεί κατά την κλιμάκωση της κρίσης το 2009 και ελαφρά υψηλότερο από το 2011, όπου η ανεργία άγγιξε το 12,6% στους νέους. Το ποσοστό αυτό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΔΟΕ, αν υπολογιζόταν ο αριθμός των νέων που αποθαρρυμένοι από την έλλειψη προοπτικών, εγκαταλείπουν ή αναβάλλουν για αργότερα την έρευνα στην αγορά εργασίας. Έτσι προσαρμοσμένο, το παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας στους νέους κυμάνθηκε στο 13,6% το 2011.

"Η κρίση της ανεργίας των νέων μπορεί να καταπολεμηθεί, υπό τον όρο ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους θα καταστεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής διαδικασίας και οι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα να επιταχυνθούν ριζικά", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΟΕ για την απασχόληση, Ζοζέ Μανουέλ Σαλασάρ-Σιρινάτς. "Αυτό περιλαμβάνει μέτρα όπως οικονομικές ελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους, προγράμματα επιχειρηματικότητας που εντάσσουν την επιμόρφωση, την εκπαίδευση ασκουμένων, την πρόσβαση στα κεφάλαια και τη βελτίωση της κοινωνικής προστασίας για τους νέους".
Μεσοπρόθεσμα, το ποσοστό ανεργίας στους νέους αναμένεται να υποστεί νέες πιέσεις, όταν αυτοί που συνεχίζουν να σπουδάζουν θα φθάσουν στην αγορά εργασίας.

Αυτή είναι χαρακτηριστική περίπτωση κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες, εξηγεί η έκθεση, όπου η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτήν που περιγράφει το ποσοστό ανεργίας των νέων που θα φθάσει φέτος στο 18%. Ακόμη κι αν ορισμένες περιοχές ανέκαμψαν μετά την οικονομική κρίση, ή έχουν τουλάχιστον περιορίσει τις συνέπειές της, όλες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απασχόλησης των νέων. Στη Βόρεια Αφρική η ανεργία των νέων αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μετά την Αραβική 'Ανοιξη, με 7,9% άνεργους νέους το 2011. Στη Μέση Ανατολή το ποσοστό ήταν 26,5%.

Στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική, το ποσοστό μειώθηκε στο 14,3% το 2011, αλλά καμιά άλλη πρόοδος δεν αναμένεται μεσοπρόθεσμα. Στην υποσαχάρια Αφρική, το ποσοστό του 11,5% το 2011 είναι σχετικά σταθερό από το 2005. Στη νοτιοανατολική Ασία και στην περιοχή του Ειρηνικού ήταν 13,5% το 2011, υποχωρώντας ελάχιστα σε σχέση με το 2008, ενώ στην περιοχή της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης το ποσοστό ανεργίας στους νέους μειώθηκε ελαφρά στο 17,6% το 2011. "Ακόμη και στην ανατολική Ασία, ίσως την περιοχή με τη μεγαλύτερη δυναμική από οικονομικής άποψης, το ποσοστό ανεργίας είναι 2,8 φορές υψηλότερο στους νέους σε σχέση με τους ενήλικες", υπογραμμίζουν οι οικονομολόγοι.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου