Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 03:09:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και για άλλα 9 χρόνια πέραν των 65 ετών
Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και για άλλα 9 χρόνια πέραν των 65 ετών
Πηγή: ΑΠΕ  19/04/12-17:20


Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και πέραν του καθορισμένου έτους συνταξιοδοτήσεώς τους, προκύπτει από έρευνα της ΕΕ που δημοσιεύεται σήμερα, και η οποία καταδεικνύει πως οι άνδρες και οι γυναίκες στην Ευρώπη κατά μέσο όρο έχουν προσδόκιμο όριο να ζήσουν εν πλήρη υγεία έως και τα 74 έτη τους.

Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat δημοσίευσε σήμερα την έρευνα που αφορά τα επιπλέον «έτη υγιούς βίου» για όσους διανύουν το 65ο έτος της ζωής τους, τα οποία καθορίζονται ως «ο αριθμός των ετών που ένας άνθρωπος σε μία συγκεκριμένη ηλικία αναμένεται να ζήσει χωρίς κάποια σοβαρά, ή μέτρια, προβλήματα υγείας, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ενδιαφερόμενος δύναται να διατηρήσει τις συνήθεις του δραστηριότητες».

Τα στοιχεία ανέρχονται στα 8,8 έτη για τις γυναίκες και τα 8,7 έτη για τους άνδρες. Οι υπολογισμοί αυτοί συσχετίζονται με την γενική υπόθεση για προσδόκιμο όριο ζωής τα 86 για τις γυναίκες και τα 82,4 για τους άνδρες. Το προσδόκιμο υγιούς ζωής μετά τα 65 είναι υψηλότερο στη Σουηδία (15,5 έτη), τη Δανία (12,8 έτη) και το Λουξεμβούργο (12,4 έτη) και χαμηλότερο στη Σλοβακία (2,8 έτη για τις γυναίκες και 3,3 για τους άνδρες), τη Ρουμανία (5 έτη) και την Εσθονία (5,5 έτη), προκύπτει από την μελέτη της Eurostat.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου