Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 03:08:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Μειωμένες 0,45% οι αποδοχές όσων επιχειρηματιών εντάσσονται στο ΛΑΕΚ
Μειωμένες 0,45% οι αποδοχές όσων επιχειρηματιών εντάσσονται στο ΛΑΕΚ
Πηγή: Express.gr

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ θα είναι οι αποδοχές των επιχειρηματιών από τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,45% έτους 2012», μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ 711/τεύχος Β/13-3-2012 και την αποστολή της εγκυκλίου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ προς όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, για προσωπικό ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, που υπάγεται έστω και σε έναν κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα είναι η καταβολή στο ΙΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% από την επιχείρηση για τους εργαζόμενους σε αυτήν για το έτος 2012 και η μη συμμετοχή της επιχείρησης σε πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις.

Το ποσό που δικαιούται να λάβει κάθε επιχείρηση για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα υλοποιήσει το έτος 2012, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, διαμορφώνεται ως εξής:

·         Στο 80% της εργοδοτικής εισφοράς (0,45%) που θα καταβάλει η επιχείρηση το έτος 2012, εφόσον οι δαπάνες κατάρτισης είναι μεγαλύτερες ή ίσες με το ποσό αυτό.

·         Στο 100% των δαπανών κατάρτισης εφόσον η επιχείρηση θα καταβάλει δαπάνες για κατάρτιση μικρότερες ή ίσες του 80% του ποσού της εργοδοτικής εισφοράς (0,45%) το έτος 2012.

Επιχειρήσεις που δεν υλοποίησαν προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ το έτος 2011 μπορούν να μεταφέρουν και να χρησιμοποιήσουν το 90% του ποσού της εργοδοτικής εισφοράς (45%) του έτους 2011 στο έτος 2012. Επίσης επιχειρήσεις που δεν εξάντλησαν το 90% της εργοδοτικής εισφοράς (0,45%) το έτος 2011 μπορούν να μεταφέρουν στο έτος 2012 και να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο ποσό μέχρι τη συμπλήρωση του παραπάνω ποσοστού.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου