Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 03:09:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση
Νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση
Πηγή: Express.gr

Απαντήσεις σχετικά με τις τροπολογίες για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατέθεσε στη Βουλή, έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, καθώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη αντιδράσει, λέγοντας ότι διευκολύνονται οι απολύσεις των εργαζομένων εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.  Ειδικότερα, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για τον Νόμο 3848 που έχει ψηφισθεί το 2010 και ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα άλλα Υπηρεσιακά Συμβούλια να τηρούν τον Νόμο και άλλα όχι, και ως εκ τούτου να υπάρχουν διαφοροποιημένες αποφάσεις και να μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες». Σημειωτέον, ότι η διάταξη αφορά τη δυνατότητα απόλυσης ενός εκπαιδευτικού, ανά έτος και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

    Η τροπολογία κατατέθηκε ως διευκρινιστική ρύθμιση του Νόμου και είχε καταρτισθεί πολύ πριν αναλάβει ο νέος υπουργός, ο οποίος απλά και μόνον προώθησε τη σχετική διαδικασία. Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την ουσία του θέματος, επισημαίνεται το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιωτικά σχολεία σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίνονται στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αγανάκτηση μαθητών και γονέων, ειδικά όταν οι τελευταίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους, πλέον, να καλύψουν τις δαπάνες μόρφωσης των παιδιών τους».

    Και ο υπουργός καταλήγει στο αντίθετο με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς συμπέρασμα, αφού τονίζει ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται στα ιδιωτικά σχολεία νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατ΄εξοχήν πλήττονται από την ανεργία ενώ, παράλληλα, λύνονται σοβαρά προβλήματα σχετικά με την εισαγωγή τριτέκνων και πολυτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου