Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 22:58:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας
Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας
Πηγή: Express.gr

Διατηρούνται τα επιδόματα και οι παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, καθώς όλες οι αρμοδιότητες των δυο φορέων μεταφέρονται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Στον ΟΑΕΔ, όπως εξήγησε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνη, θα μεταφερθούν επίσης οι πόροι και τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως και το προσωπικό των δυο οργανισμών.

    Για την διαχείριση των πόρων συστήνεται στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια και την επωνυμία "Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής", ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο κ. Κουτρουμάνης καθησύχασε τους δανειολήπτες, των οποίων ένα μέρος των δόσεων τους επιδοτείται από τον ΟΕΚ, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε ισχύ. Όλες οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες, θα καλύπτονται από τον ειδικό λογαριασμό.

    Διευκρινίζεται επίσης, ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν θα αναληφθούν από τον ΟΑΕΔ νέα προγράμματα, ενώ θα συνεχιστεί η λειτουργία και συντήρηση των βρεφονηπιακών σταθμών, που ήταν υπό την εποπτεία του ΟΕΕ.

    Για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, συγκροτήθηκε με την ίδια απόφαση, μεταβατικό σχήμα με εξάμηνη θητεία.

    Για το προσωπικό, τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι θα αξιολογηθεί με τις διαδικασίες που θα καθιερωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο των υπηρετούντων στο δημόσιο.


Δεν κινδυνεύουν παροχές και υπηρεσίες του ΟΕΚ και ΟΕΕ


«Κανένα πρόγραμμα και καμία παροχή, που είναι σε εξέλιξη, είτε αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας είτε επιδοτήσεις ενοικίου, δεν κινδυνεύει από την κατάργηση των δύο Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)».

    Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, με αφορμή συζήτηση σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη,.

    Ο ΟΑΕΔ, όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης, επικαλούμενος και Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, θα αναλάβει να συνεχίσει τη λειτουργία των υποχρεώσεων των δύο Οργανισμών και να διεκπεραιώνει όλες τις εκκρεμότητες και τις ανοικτές συμβάσεις, μέχρι να συσταθεί η διάδοχη κατάσταση έπειτα από διάλογο.

    Νωρίτερα, ο κ. Ροντούλης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν μέσα από την λειτουργία του ΟΑΕΔ, και στη συνέχεια του νέου φορέα, θα καλυφθούν όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις και εκκρεμότητες των δύο οργανισμών που καταργούνται. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες πολίτες που είτε είχαν πάρει δάνειο είτε ήταν στα προγράμματα επιδότησης ενοικίου.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κριτσωτάκης χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, δύο οργανισμών, όπως είπε, με τεράστιο κοινωνικό έργο, και υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει χέρι στα ταμεία και στην περιουσία τους.

    «Όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό κοινωνικό έργο των δύο οργανισμών, αλλά πρέπει και να μην εξωραΐζουμε τα πράγματα και να ομολογήσουμε ότι δεν λειτουργούσαν όλα καλά. Υπήρξαν σύλλογοι που είχαν ιδρυθεί με μόνο σκοπό να πάρουν δάνεια που δεν θα επέστρεφαν ποτέ», σχολίασε ο κ. Κουτρουμάνης.

    Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι οι 1.300 εργαζόμενοι, σήμερα, στους δύο οργανισμούς θα μεταφερθούν με κύρια εργασιακή σχέση στον ΟΑΕΔ, θα αξιολογηθούν, ενώ θα καλύψουν και οργανισμούς με σημαντικά προβλήματα όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ.

    Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε κατηγορηματικός τόσο ως προς την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών όσο και ως προς τα περιουσιακά στοιχεία τους τα οποία, όπως είπε, δεν θα πουληθούν για να καλύψουν ανάγκες αλλά θα γίνει καλύτερη αξιοποίηση τους μέσω ειδικού λογαριασμού που θα συσταθεί.
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου