Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:12:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow ΟΑΕΔ 2017 arrow Εκκινούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκατ. για επιδότηση 57.400 ανέργων
Εκκινούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκατ. για επιδότηση 57.400 ανέργων
Πηγή: Express.gr

ΣΤΗΝ έναρξη της υλοποίησης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ προχωρεί η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ηδη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των δικαιούχων φορέων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την πρόσληψη 31.341 ανέργων με προϋπολογισμό 100.161.088 ευρώ. Εντός της επομένης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για την Περιφέρεια Αττικής και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας 57.400 συνολικά άνεργοι θα λαμβάνουν για διάστημα 5 μηνών επίδομα  625 ευρώ τον μήνα.

Στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

– έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών,
– δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς,
– υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.
– δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση των γυναικών, των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των ανέργων από ειδικές κοινωνικές ομάδες που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Μέσα από τη συνδυαστική μοριοδότηση που προβλέπεται με σειρά κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενισχύεται και η αντικειμενική επιλογή των ωφελουμένων.
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου