Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 22:54:45

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Εως το 2020 η Ελλάδα θα αποκτήσει κτηματολόγιο
Εως το 2020 η Ελλάδα θα αποκτήσει κτηματολόγιο
Πηγή: ΑΠΕ  06/06/13-17:57

Μείζονος σημασίας θεσμική μεταρρύθμιση χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας τα έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της.
Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου - στην οποία εισήχθη το νομοσχέδιο για τη συμπλήρωση των διατάξεων του Κτηματολογίου - ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευ. Λιβιεράτος, διαβεβαίωσε για τον δημόσιο χαρακτήρα του φορέα εκτέλεσης του έργου και τον έλεγχο από το αρμόδιο υπουργείο. Ενημέρωσαν, δε, ότι δημιουργείται η εταιρεία «Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ» για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη καταγραφή και αξιοποίηση των γεωχωρικών δεδομένων.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Σκρέκας, ανέφερε ότι με το σχέδιο νόμου επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής πληροφοριών, που αφορούν την ατομική, δημοτική και δημόσια περιουσία. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η χώρα μας θα αποκτήσει ολοκληρωμένο εθνικό κτηματολόγιο έως το 2020.
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, υπεραμύνθηκε της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου από δημόσιο οργανισμό και το χαρακτήρισε κοινωνικό αγαθό. Όπως σημείωσε, «με την απόφαση αυτή στοιχεία απεικόνισης των γαιών περνάνε σε ανώνυμη εταιρεία χωρίς να υπάρχει η δικλείδα ασφαλείας του Δημοσίου».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διατηρήσει το κράτος την κατάρτιση, τον έλεγχο και την αξιοποίηση του κτηματολογίου, υπερασπιζόμενο τη δημόσια αποστολή του και να μη δοθεί σε μία ιδιωτική κατ' ουσίαν εταιρεία.
Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Ιω. Δριβελέγκας, υπογράμμισε ότι το εθνικό κτηματολόγιο αποτελεί βάση ανάπτυξης για τη χώρα που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως από τους 11.000 χάρτες έχουν γίνει μόλις 900.
Η ειδική αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και μίλησε για κατάργηση μίας μικρής και ευέλικτης μονάδας του Δημοσίου χωρίς ουσιαστικό οικονομικό όφελος για τη δημιουργία μίας ανώνυμης εταιρείας.

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του κτηματολογίου «γεφύρι της 'Αρτας» κάνοντας λόγος για ένα από τα «μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Η κ. Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η κατάρτιση του κτηματολογίου, το οποίο χαρακτήρισε ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε ότι κινείται στη λογική των επιταγών της ΕΕ, η οποία με τη σειρά της εξυπηρετεί τα συμφέροντα της καπιταλιστικής οικονομίας.
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου