Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 00:14:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Παράταση ενός μηνός για το κτηματολόγιο
Παράταση ενός μηνός για το κτηματολόγιο
Παρατείνεται κατά ένα μήνα, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2008, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των κατοίκων εσωτερικού για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Επίσης επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης έως και 12 ώρες με τη λειτουργία και δεύτερης βάρδιας.

Χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ανακοίνωσε μέτρα για τη βελτίωση της διαδικασίας του Κτηματολογίου, αλλά και την τελική παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων. Ο κ. Σουφλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη χρονική παράταση και μετά την καταληκτική ημερομηνία θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα. Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.500 ευρώ. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η υποβολή δήλωσης ακίνητης περιουσίας από τους ιδιοκτήτες τους, μπορεί να γίνει «παγίδα» για τον εντοπισμό των αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς δεν αποκλείεται να ελεγχθεί η νομιμότητά τους από τις πολεοδομίες, γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει στην κατεδάφισή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, τα αυθαίρετα που δηλώνονται ως νόμιμα δεν αποκλείεται να υπόκεινται σε έλεγχο από τις πολεοδομικές υπηρεσίες και οι ιδιοκτήτες τους να αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, όπως τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ενώ, θα υφίσταται και ο κίνδυνος να εκδοθούν εντολές γκρεμίσματος.

Να σημειωθεί ότι στα κτηματολογικά γραφεία γίνεται έλεγχος των συμβολαίων, με τα οποία ο ιδιοκτήτης δηλώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμά του, επί του οικοπέδου ή του κτιρίου, με στόχο να διασφαλιστεί η νομιμότητα της ιδιοκτησίας. Oμως, στην περίπτωση του αυθαιρέτου, είτε δεν υπάρχει συμβόλαιο και άρα δεν είναι δηλωμένο στο υποθηκοφυλακείο, είτε υπάρχει συμβόλαιο μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής κ.ο.κ, χωρίς να εξασφαλίζεται και πάλι η νομιμότητα της ανέγερσης του κτίσματος.

Ο κ. Σουφλιάς ζήτησε δημοσίως συγγνώμη προς τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν στις διαδικασίες εξυπηρέτησης στα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε και εξεπλάγη από την απροσδόκητα αυξημένη προσέλευση του κόσμου, εν μέσω Αυγούστου.

Τέλος γνωστοποίησε ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, να πληρώνουν το τέλος κτηματογράφησης και να ταχυδρομούν τη δήλωσή τους, ενώ οι πολίτες με πολλά δικαιώματα δύναται να κλείνουν ραντεβού με το Kτηματολόγιο.

Η πορεία της κτηματογράφησης

Μέχρι στιγμής έχουν εισπραχτεί 54 εκατ. ευρώ από την καταβολή του τέλους κτηματογράφησης, ποσό που, όπως επεσήμανε ο κ. Σουφλιάς, θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά στην κατάρτιση του Kτηματολογίου, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στον προϋπολογισμό ή σε μαύρη τρύπα», δίδοντας με αυτόν τον τρόπο απάντηση σε όσους θα ήθελαν τμήμα των χρημάτων να ενισχύσει τον κρατικό προϋπολογισμό.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου