Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:41:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Το ΣτΕ ακύρωσε διαγωνισμό του Εθνικού Κτηματολογίου
Το ΣτΕ ακύρωσε διαγωνισμό του Εθνικού Κτηματολογίου
Πηγή: Express.gr

Σε νέες «περιπέτειες» μπαίνει το Εθνικό Κτηματολόγιο στην περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του «μπλόκαρε» το διαγωνισμό προϋπολογισμού 24.689.469 ευρώ για τη Β' φάση κτηματογράφησης σε 105 δήμους και κοινότητες της χώρας ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη σύμβαση (ΚΤ-01) της δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου στον πρώτο δήμο της χώρας.

Ειδικότερα, η Ανώνυμη Εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» διενήργησε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάθεση 22 συμβάσεων-μελετών με αντικείμενο την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (Β' φάση) σε 105 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μία από τις 22 αυτές συμβάσεις αφορά τη Β' φάση δημιουργίας κτηματολογίου στο Δήμο Αθηναίων. Στον επίμαχο διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές οι συμπράξεις γραφείων μελετών: 1) «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε. - Μέθοδος Τεχνική Α.Ε. Σύμβουλοι Μηχανικοί - Γεωργία Ν. Βούλγαρη - Δημήτριος Αρ. Παπατσώρης» και 2) «Μελέτη ΑΕΜΕ Δ. Κωτούζας και Συνεργάτες Ε.Ε. - Ερατοσθένης Μελετητική Α.Ε. - Αλτάνα Φ. Σαρώφ - Ελένη Ν. Χριστοπούλου».

Από τον επίμαχο διαγωνισμό «έμεινε έξω» η πρώτη σύμπραξη («Γραφείο Δοξιάδη» κ.λπ.) η οποία και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Το «Γραφείο Δοξιάδη» κ.λπ. το περασμένο έτος (2011) είχε κερδίσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με την τεχνική προσφορά της δεύτερης σύμπραξης («Μελέτη ΑΕΜΕ Δ. Κωτούζας» κ.λπ.).

Τώρα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμ. 3231/2012 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή του «Γραφείου Δοξιάδη».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η προσφορά της δεύτερης σύμπραξης («Μελέτη ΑΕΜΕ Δ. Κωτούζας» κ.λπ.) «κατέστη απαράδεκτη λόγω παράβασης της αρχής της τυπικότητας και όρων της διακήρυξης από τον νόμιμο εκπρόσωπό της». Συγκεκριμένα, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι αφού η δεύτερη σύμπραξη είχε καταθέσει την προσφορά της έκανε επέμβαση (εγγραφή) σε μία από τις σελίδες της προσφοράς της.

Κατά συνέπεια το ΣτΕ ακύρωσε τη σχετική πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Κτηματολόγιο» που είχε απορρίψει ένσταση κατά της δεύτερης σύμπραξης.

 
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου