Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 12:36:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Διαδικασία ομαδικών και εκτεταμένων διορθώσεων σε εισηγείται η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ
Διαδικασία ομαδικών και εκτεταμένων διορθώσεων σε εισηγείται η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ
Πηγή: Express.gr
Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή διαδικασίας «ομαδικών» ή «εκτεταμένων» διορθώσεων έχει εισηγηθεί για τις κτηματογραφημένες περιοχές η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ στην κυβέρνηση, για τις περιπτώσεις που αναφέρονται ή διαπιστώνονται εκτεταμένες αστοχίες της απεικόνισης των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα. Στόχος της νομοθετικής πρότασης είναι η διόρθωση να ολοκληρώνεται ταχύτερα από τους φορείς του Κτηματολογίου, μέσα από διαδικασίες ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής.  

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, καθηγητή Απόστολου Αρβανίτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού για τις κακοτεχνίες του Κτηματολογίου στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
   
    Όπως, επίσης, ενημερώνει ο κ. Αρβανίτης «για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, με την προτεινόμενη τροποποίηση, λαμβάνεται μέριμνα για τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών στις περιοχές κατά το διάστημα που θα διενεργείται η ομαδική διόρθωση, δεδομένου ότι θα απαιτείται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή της και αυτό δεν θα πρέπει να επιφέρει δυσχέρεια στη διεξαγωγή τους».   

    Ο κ. Αρβανίτης αναφέρει πάντως ότι η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ έθεσε στη διάθεση των πολιτών διαδικτυακή υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών για τη δωρεάν εξυπηρέτηση αναγκών εντοπισμένων ακινήτων.    

    Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Γαληνός έχει καλέσει την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή αν επίκειται κλείσιμο του γραφείου της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης του Κτηματολογίου στη Λέσβο, διότι αν αληθεύει κάτι τέτοιο, τότε οι ενδιαφερόμενοι με μεγάλο κόστος θα πρέπει να πηγαίνουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.    

    Ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ ενημερώνει τον βουλευτή ότι Μονάδες Τεχνικής Υποστήριξης Κτηματολογίου έγιναν όχι μόνο στη Μυτιλήνη αλλά και σε άλλες περιοχές επειδή «είχαν διατυπωθεί έντονες διαμαρτυρίες σχετικά με την ακρίβεια των κτηματολογικών υποβάθρων και αιτήματα για τη διόρθωσή τους». Παρόμοιες Μονάδες συστήθηκαν και λειτούργησαν σε Λευκάδα, Χίο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Η Μονάδα στη Λέσβο ολοκλήρωσε τη σύμβαση της στις 26.2.2010 και έκτοτε διέκοψε τη λειτουργία της και παρέδωσε στην Κεντρική Υπηρεσία της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ τα αποτελέσματα των εργασιών της.    

    «Τα μέχρι σήμερα δεδομένα σχετικά με τις ανάγκες διόρθωσης των κτηματολογικών διαγραμμάτων που κατέγραψαν οι Μονάδες Τεχνικής Υποστήριξης στις κτηματογραφημένες περιοχές της χώρας, όπου αυτές λειτούργησαν αξιοποιήθηκαν από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ», αναφέρει επίσης ο κ. Αρβανίτης.

 

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου