Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 02:13:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Στο ΕΣΠΑ 13 έργα της «Κτηματολόγιο ΑΕ» προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ
Στο ΕΣΠΑ 13 έργα της «Κτηματολόγιο ΑΕ» προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ
Πηγή: Express.gr
 
THN ένταξη 13 έργων στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 (ΕΣΠΑ) εξασφάλισε η Κτηματολόγιο Α.Ε. Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ, αφορούν την αναβάθμιση των συναλλαγών των πολιτών με το Κτηματολόγιο και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα νέα έργα που θα υλοποιήσει η Κτηματολόγιο Α.Ε. θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και εντάσσονται στους ευρύτερους στόχους που έχουν τεθεί για τη βελτίωση της ποιότητας και την επιτάχυνση της σύνταξης του Kτηματολογίου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται κατά τη λειτουργία του, καθώς και την κατάρτιση δασικών χαρτών σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι βασικοί άξονες δράσεις των 13 έργων αφορούν:

α) Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους με το Κτηματολόγιο φορείς και επαγγελματικές ομάδες κατά τη λειτουργία του Κτηματολογίου, καθώς και προμήθεια του απαιτούμενου λογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής.
β) Εναρμόνιση των δεδομένων της Κτηματολόγιο Α.Ε. με τις απαιτήσεις της οδηγίας INSPIRE για την ένταξή τους στην Εθνική Υποδομή Γεωχωρικής Πληροφορίας.
γ) Ανάπτυξη διεπαφών μεταξύ των συστημάτων του Κτηματολογίου και του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS), το οποίο χρησιμοποιείται για τη χορήγηση των αγροτικών επιδοτήσεων.
δ) Δημιουργία μιας αξιόπιστης υποδομής χωρικών δεδομένων που θα απεικονίζει με ακρίβεια τους οικοτόπους του δικτύου φύσης Natura 2000.
ε) Παραγωγή νέων ενιαίων χαρτογραφικών υποβάθρων για ολόκληρη τη χώρα μέσω της παραγωγής ψηφιακών ορθοεικόνων σε συνέργεια με τον ΟΚΧΕ.
στ) Κατάρτιση δασικών χαρτών σε 11 νομούς της χώρας και ανάπτυξη του απαραίτητου σχετικού πληροφοριακού συστήματος.
Ειδικά για το υποέργο «Κατάρτιση δασικού χάρτη σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές της χώρας» υπογραμμίζεται ότι έχει προϋπολογισμό 35,5 εκατ. ευρώ και αντικείμενό του είναι η κατάρτιση δασικών χαρτών στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Μαγνησίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας, πλην των περιοχών για τις οποίες έχει ήδη καταρτισθεί δασικός χάρτης.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου