Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:56:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Περισσότεροι από 30.000 ιδιοκτήτες στην πρεμιέρα του κτηματόσημου
Περισσότεροι από 30.000 ιδιοκτήτες στην πρεμιέρα του κτηματόσημου
Πρεμιέρα χθες για το κτηματολόγιο με μικροπροβλήματα οργανωτικού κυρίως χαρακτήρα καθώς η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στο κεντρικό γραφείο του Δήμου Αθηναίων, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Συνολικά, εκτιμάται ότι τα 76 Γραφεία Κτηματογράφησης εξυπηρέτησαν περίπου 30.000 πολίτες. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν περίπου 4.800 δηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και υποβλήθηκαν περίπου 3.700 αιτήματα κωδικού μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική δήλωση).

Ο συνωστισμός στο γραφείο κτηματογράφησης της πλατείας Συντάγματος έγκειται στο γεγονός ότι δεν λειτούργησε ένα από τα έξι γραφεία κτηματογράφησης που ανακοινώθηκαν για τον Δήμο της Αθήνας, αυτό στην οδό Ευριπίδου 19, λόγω καθυστέρησης του αναδόχου. Το γραφείο της Ευριπίδου σήμερα θα λειτουργεί κανονικά για την παροχή πληροφοριών, ενώ σύντομα θα παραλαμβάνει και δηλώσεις. Μέχρι τότε οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το Γραφείο στο μετρό του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι η Κτηματολόγιο Α.Ε. αποφάσισε τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 21.00 για τα Γραφεία Κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων στο μετρό του Συντάγματος, του Δήμου Πειραιά στα Ολυμπιακά Ακίνητα Π. Φαλήρου καθώς και του Δήμου Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ.

Η ΠΟΜΙΔΑ

Στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας κτηματογράφησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι η κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου δεν είναι δυνατή εάν δεν λυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα των εκτός σχεδίου ακινήτων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων, σε σχέση με τα δικαιώματα του Δημοσίου η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει τη μετάθεση του χρονικού σημείου αναγωγής των νομίμων και μεταγεγραμμένων τίτλων των ιδιωτικών ακινήτων από το 1885 που ισχύει σήμερα στο 1948. Συγκεκριμένα να καθοριστεί ότι νόμιμος ιδιοκτήτης ενός ακινήτου έναντι του δημοσίου είναι όποιος το έχει αποκτήσει με συμβολαιογραφικό έγγραφο μεταγεγραμμένο το αργότερο έως την 31.12.1948 (ή είχε τότε συμπληρώσει 20ετή χρησικτησία που ξεκίνησε το αργότερο το 1925).

Για τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις, η Ομοσπονδία προτείνει να ισχύσει η παραπάνω ημερομηνία (31.12.1948) ως κρίσιμος χρόνος για την απόδειξη της κυριότητας με νόμιμους και μεταγεγραμμένους τίτλους, με μία ακόμη υπέρ του Δημοσίου προϋπόθεση: να μην έχει διενεργήσει το Δημόσιο διακατοχικές πράξεις ή διαχειριστικές μελέτες κ.λπ. από το 1949 έως και την ισχύ του Συντάγματος του ’75.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου