Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 09:20:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Γραφείο Κτηματογράφησης στον Πειραιά ζητά η Νομαρχία Πειραιά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών
Γραφείο Κτηματογράφησης στον Πειραιά ζητά η Νομαρχία Πειραιά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών
Πηγή: ΑΠΕ  17/06/08-14:07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γραφείο Κτηματογράφησης στον Πειραιά ζητά η Νομαρχία Πειραιά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών Την διαμαρτυρία του για την ταλαιπωρία, την οποία είναι αναγκασμένοι να υποστούν χιλιάδες κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο εξέφρασε με επιστολή του προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο Α.Ε., ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Όπως είναι γνωστό το αρμόδιο για τον Δήμο του Πειραιά Γραφείο Κτηματογράφησης θα στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου των Ολυμπιακών Ακινήτων που βρίσκεται στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, εν μέσω θέρους και επομένως υψηλών θερμοκρασιών, να μετακινούνται για να υποβάλλουν τη δήλωση τους σε άλλο δήμο που αν και γειτονικός δεν είναι εύκολα προσβάσιμος από τα μέσα μεταφοράς. «Πραγματικά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιον λόγο δεν μπόρεσε να βρεθεί χώρος ικανός να στεγάσει το αντίστοιχο Γραφείο Κτηματογράφησης στον Πειραιά, ώστε οι συμπολίτες μας, ενός μάλιστα από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στο Παλαιό Φάληρο» σημειώνει στην επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά και συνεχίζει «στη Νομαρχία Πειραιά δεν παραγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούμε να ακυρώσουμε την σημαντική όσο και αναγκαία προσπάθεια σύνταξης Εθνικού Κτηματολογίου.

Επίσης δεν αγνοούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα της συστημένης ταχυδρομικής αποστολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, δυνατότητα όμως που η εμπειρία του παρελθόντος λέει, ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν θα τιμήσει, προτιμώντας την προσωπική συναλλαγή. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα και προτείνουμε, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άρτια και να αποφευχθεί η περιττή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας ότι θα πρέπει να βρεθεί έστω και με καθυστέρηση, χώρος στέγασης του αρμόδιου Γραφείου Κτηματογράφησης στον Πειραιά». Ταυτόχρονα ο Νομάρχης Πειραιά με σημερινές του δηλώσεις εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Πειραιά για το Κτηματολόγιο. «Αν και έχουμε επανειλημμένα επισημάνει κατά το παρελθόν τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που αντιμετωπίζουν τα υποθηκοφυλακεία του Πειραιά και της Σαλαμίνας, η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία της Κτηματογράφησης, που ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο όγκο και φόρτο εργασίας, χωρίς όμως να έχει φροντίσει προηγουμένως να ενισχύσει τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υποθηκοφυλακείων.
Πολίτες και εργαζόμενοι θα υποστούν αναπόφευκτα τεράστια ταλαιπωρία, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν η Κυβέρνηση δεν αντιμετώπιζε την υπόθεση του Κτηματολογίου με προχειρότητα στο σχεδιασμό της».
Από το Γραφείο Τύπου
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου