Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 07:18:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΧΡΗΣΤΙΚΑ arrow Κτηματολόγιο arrow Πληρωμές μέσω Internet για Κτηματολόγιο
Πληρωμές μέσω Internet για Κτηματολόγιο
Eναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet, μία πιστωτική κάρτα και όχι περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα θα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα. Αμέσως μετά το Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες των δηλώσεων με τα δικαιώματά τους επί ακινήτων που κατέχουν στις 107 νέες περιοχές που εντάχθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ η πληρωμή του κτηματοσήμου θα μπορεί να γίνει άμεσα μέσω του διαδικτύου με χρήση πιστωτικών καρτών Visa και MasterCard και χωρίς ο οφειλέτης να χρειαστεί να επισκεφτεί τα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης. Φυσικά, με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορεί να υποβάλει και τη δήλωση δικαιωμάτων, αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Αξίζει να αναφερθεί πως για τη λειτουργία της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πληρωμής του κτηματοσήμου η εταιρία Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλες τις ημέρες της εβδομάδας, θα χρεώνει άμεσα την πιστωτική κάρτα του υπόχρεου ιδιοκτήτη κατόπιν εντολής του, ενώ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 30 - 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που γίνεται αποδεκτή η πληρωμή.

Υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων δικαιωμάτων εντός του 2008 είναι όσοι κατέχουν ακίνητα στον δήμο Αθηναίων και σε άλλους 68 δήμους στο λεκανοπέδιο Αττικής, στη συμπρωτεύουσα και σε ακόμη 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στις πρωτεύουσες 23 νομών της χώρας. Με την ένταξη αυτών των 107 περιοχών πρόκειται να καταγραφούν 6,7 δικαιώματα σε ακίνητα και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περί τα 3,1 εκατ. στρέμματα. Το τέλος κτηματογράφησης έχει οριστεί στα 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα και στα 20 ευρώ για δικαιώματα που αφορούν βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και parking. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις 107 περιοχές που εντάσσονται στο κτηματολόγιο θα έχουν χρονικό περιθώριο τριών μηνών από την ημέρα έναρξης της κτηματογράφησης για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ενώ το χρονικό αυτό περιθώριο παρατείνεται κατά τρεις μήνες (έξι μήνες συνολικά) για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης δικαιωμάτων που διαμένουν στο εξωτερικό.

     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου