Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 17:15:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτισμός arrow Eurovision 2016 arrow Eurovision 2016: Oι «26» του τελικού του Σαββάτου 14-5-2016
Eurovision 2016: Oι «26» του τελικού του Σαββάτου 14-5-2016
Πηγή: Express.gr
Με την επιλογή των υπόλοιπων δέκα τραγουδιών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο δεύτερος ημιτελικός για τον 61ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Από τη δεύτερη βραδιά το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στην Στοκχόλμη κατάφεραν και πήραν οι: Λετονία, Γεωργία, Βουλγαρία, Αυστραλία, Ουκρανία, Σερβία, Πολωνία, Ισραήλ, Λιθουανία και Βέλγιο, από το σύνολο των 18 χωρών που συμμετείχαν, στον δεύτερο ημιτελικό.

Έτσι μαζί με την Σουηδία, που κέρδισε πέρσι τον διαγωνισμό, τις BIG 5, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία και τις δέκα χώρες που ψηφίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, Αυστρία, Αρμενία, Τσεχία, Κύπρος και Μάλτα, οι συνολικά 26 χώρες θα διαγωνιστούν το Σάββατο, 14 Μαΐου στην Στοκχόλμη για να αναδειχθεί η χώρα που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του χρόνου.

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον τελικό, καθώς οι «Argo» και το «Utopian Land» δεν κατάφεραν να προκριθούν στον πρώτο ημιτελικό. Έτσι το ενδιαφέρον των Ελλήνων επικεντρώνεται στην συμμετοχή της Κύπρου, που πέρασε στον τελικό με τους «Minus One» και το «Alter Ego».

Από τις 18 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν οι δέκα, οι οποίες είναι: Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, Αυστρία, Αρμενία, Τσεχία, Κύπρος, Μάλτα.

Παρά τη δυναμική εμφάνιση και χορογραφία, το πενταμελές νεανικό συγκρότημα, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και με το τύμπανο επί σκηνής, δεν συγκέντρωσε τους απαιτούμενους βαθμούς και δεν προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου. Η Ρωσία θεωρείται το μεγάλο φαβορί με το τραγούδι Υou are the only one, σε μουσική του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου

Οι Argo ήταν η φετινή ελληνική συμμετοχή με ένα τραγούδι που μιλούσε για το προσφυγικό με έντονο το ποντιακό στοιχείο, καθώς ήταν τραγουδισμένο στα ποντιακά και τα αγγλικά, ενώ το συνόδευε η ποντιακή λύρα. Είναι η πρώτη φορά από το 2004, οπότε και καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί, που η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στον τελικό του διαγωνισμού.

Τους Argo αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Elbrus - Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά - κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Ωστόσο ελληνικό ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της Ρωσίας, καθώς τη μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την σκηνική παρουσία του Σεργκέι Λαζάρεβ, επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Οι χώρες που συμμετείχαν στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2016

Αλβανία
Αυστραλία
Λευκορωσία
Βέλγιο
Βουλγαρία
Δανία
F.Y.R. Μακεδόνια
Γεωργία
Ιρλανδία
Ισραήλ
Λατβία
Λιθουανία
Νορβηγία
Πολωνία
Σερβία
Σλοβενία
Ελβετία
Ουκρανία
     
 
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου