Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:35:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Νέα δεδομένα στη ριζική αντιμετώπιση των φλεβών προκαλούν κιρσούς
Νέα δεδομένα στη ριζική αντιμετώπιση των φλεβών προκαλούν κιρσούς
Πηγή: Express.gr
Νέα δεδομένα στη ριζική αντιμετώπιση των κιρσών δημιουργεί η πλέον σύγχρονη, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία με «super κόλλα» (Venaseal), που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, όπως ανακοινώθηκε.

Το Venaseal είναι η πρώτη και μοναδική συσκευή που χρησιμοποιεί ενδαγγειακή κόλλα (cyanoacrylate) για τη σύγκλιση, απορρόφηση και εξαφάνιση των φλεβών που προκαλούν τους κιρσούς.

Η θεραπεία κιρσών με Venaseal γίνεται με τοπική αναισθησία σε ένα μόνο σημείο και επιτρέπει τη θεραπεία οποιασδήποτε φλέβας (μείζων σαφηνής ή ελάσσων σαφηνής, ή κλάδοι αυτών)  σε όλο το μήκος τους, σε αντίθεση με το  ενδαγγειακό laser και τα ραδιοκύματα που θεραπεύουν τους κιρσούς μόνο έως το γόνατο και με πολλαπλές παρακεντήσεις στο μηρό. Στο σημείο παρακέντησης εισάγεται ένας ειδικός καθετήρας μέσα στην φλέβα που προκαλεί τους κιρσούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή (πιστόλι έγχυσης) τοποθετείται η super-κόλλα (Venaseal) στη φλέβα. Η όλη διαδικασία ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο με υπερσύγχρονο, υψηλής  ευκρίνειας έγχρωμο υπερηχοτομογράφο. Με τον τρόπο αυτό, η κόλλα τοποθετείται με ασφάλεια και ακρίβεια χιλιοστού στη θέση που επιθυμεί ο χειρουργός. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα τοιχώματα της φλέβας αποφράσσονται και στη συνέχεια η φλέβα απορροφάται από τον οργανισμό. Επειδή δεν χρησιμοποιείται θερμότητα, αποφεύγεται η πιθανή βλάβη νεύρων ή δέρματος που μπορεί να παρουσιάσει η θερμική θεραπεία με ενδαγγειακό laser ή ραδιοκύματα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ασθενής πηγαίνει σπίτι του την ίδια μέρα, χωρίς ελαστική κάλτσα και επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Σχολιάζοντας τη θεραπεία ο Διευθυντής της Aγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, αγγειοχειρουργός κ. Σταύρος Καλλιάφας δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, πρώτοι στην Ελλάδα, εφαρμόζουμε στο ΥΓΕΙΑ την πιο σύγχρονη, ανώδυνη και ριζική θεραπεία των κιρσών, την θεραπεία με  «super κόλλα» Venaseal. Η θεραπεία με Venaseal, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και έχει ήδη εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών. Επιπλέον στην Κλινική μας, η οποία είναι πάντα πρωτοπόρος στην αναίμακτη θεραπεία των αγγειακών παθήσεων, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όλες τις παλαιότερες τεχνικές για τη θεραπεία των κιρσών (ενδαγγειακό  laser, ραδιοκύματα, σκληροθεραπεία αφρού, ενδαγγειακό stripping, μικροκιρσεκτομή). Με τον τρόπο αυτό, η θεραπεία εξατομικεύεται για κάθε ασθενή έτσι ώστε να επιτυγχάνονται άριστα και ριζικά αποτελέσματα».

Το σύστημα Venaseal έχει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA). Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τα προτερήματα της μεθόδου αυτής.


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου