Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 03:09:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Παγκόσμια ημέρα κατά της Παχυσαρκίας η 24η Οκτωβρίου 2015
Παγκόσμια ημέρα κατά της Παχυσαρκίας η 24η Οκτωβρίου 2015
Πηγή: Express.gr
Η παχυσαρκία για πολλούς θεωρείται νόσος ενώ σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας θεωρείται επιδημία. Το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας παγκοσμίως για το προηγούμενο έτος άγγιξε το 39% επί του συνολικού πληθυσμού άνω των 18 ετών. Στην Ευρώπη έφτασε στο 58.6% και στην Ανατολική Μεσόγειο το 46.8%. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι η αύξηση του ποσοστού την τελευταία τετραετία κατά 3% σχεδόν παντού στον πλανήτη.

Καθώς η παχυσαρκία λοιπόν, θεωρείται συνυπεύθυνη για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μυοσκελετικές διαταραχές και αναπηρίες αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, κρίνεται απαραίτητη η μετάβαση από την απλή αναφορά του προβλήματος, σε δράσεις που ως στόχο θα έχουν, όχι μόνο, την αντιμετώπιση της επιδημίας αλλά ακόμα περισσότερο την πρόληψη.

Όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το παχύσαρκο παιδί εφόσον δεν υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση γίνεται παχύσαρκος έφηβος και εξελίσσεται σε παχύσαρκο ενήλικα με αυξημένη νοσηρότητα αλλά και θνησιμότητα. Στη χώρα μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις δομές και υγείας και ασφάλισης η σημερινή εικόνα αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα που απλά περιμένουμε το χρόνο να εκραγεί. Η έκρηξη των αριθμών σήμερα σε ποσοστά παχυσαρκίας σημαίνουν έκρηξη δαπανών για την περίθαλψη και υγεία αύριο.

Είναι μονόδρομος λοιπόν η υπόθεση της πρόληψη που πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία και πρέπει να συνεχίζετε εφ όρου ζωής. Γιατί διαφορετικά θα είμαστε η γενιά που θα ζήσει το εφιαλτικό σενάριο τα παιδιά της να νοσούν σοβαρά και να έχουν υψηλότατα ποσοστά θνησιμότητας.

Ο ρόλος μας ως φορέας είναι η υποστήριξη επιστημονικών δράσεων για την αρτιότερη κατάρτιση των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων αλλά ακόμα πιο πολύ η ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της παχυσαρκίας και η αφύπνιση της κοινωνίας για ένα πρόβλημα στο οποίο δεν έχει δείξει ακόμα την απαραίτητη προσοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση το περιφερειακό τμήμα Αττικής της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 από τις 10:00 έως τις 15:00 θα προχωρήσει σε δωρεάν ενημέρωση του κοινού από πτυχιούχους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους για το πρόβλημα της παχυσαρκίας στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα στα Προπύλαια. Ενώ παράλληλα στο διαδικτυακό τόπο μας www.ed-de.gr  έχει αναρτηθεί λίστα (που θα ανανεώνεται διαρκώς) με πτυχιούχους Διαιτολόγους Διατροφολόγους που από τις 26 έως 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούν δωρεάν λιπομετρήσεις και εκτιμήσεις σύστασης σώματος στα διαιτολογικά τους γραφεία. 


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου