Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 03:09:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Ανησυχία προκαλεί η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά, επισημαίνει νέα μελέτη
Ανησυχία προκαλεί η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά, επισημαίνει νέα μελέτη
Πηγή: Express.gr
Η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή σε χημειοθεραπεία, όπως προκύπτει από μία νέα μελέτη που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα. Σχεδόν οι μισές μετεγχειρητικές λοιμώξεις στις ΗΠΑ και πάνω από το ένα τέταρτο των λοιμώξεων έπειτα από χημειοθεραπεία προκαλούνται από ανθεκτικούς στα κοινά αντιβιοτικά οργανισμούς, διαπίστωσε ομάδα επιστημόνων από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει το BBC, 120.000 μετεγχειρητικές λοιμώξεις και 6.300 θάνατοι κάθε χρόνο ενδεχομένως να οφείλονται στην κατά 30% μείωση της αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Περισσότερο απειλείται η ζωή ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, πασχόντων από λευχαιμία που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ασθενών που υποβάλλονται σε αρθροπλαστική ισχίου.
"Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εκτιμά τις επιπτώσεις της αντίστασης στα αντιβιοτικά σε ένα ευρύ φάσμα ιδρυμάτων στις ΗΠΑ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ραμανάν Λαξμιναραγιάν, διεθυντής του Κέντρου για την Δυναμική των Ασθενειών, την Οικονομία και την Πολιτική της Ουάσινγκτον.

"Πολλές κοινές χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου θα είναι σχεδόν αδύνατες αν δεν αντιμετωπιστεί επειγόντως η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά".

Τα αντιβιοτικά χορηγούνται κατά κανόνα ως προληπτικό μέτρο σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις και σε θεραπεία για τον καρκίνο για να αποφευχθεί κάποια λοίμωξη.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η αντίσταση στα κοινώς συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.
Η έρευνα είναι η πρώτη που μελετά το μέγεθος της αντίστασης των αντιβιοτικών που χορηγούνται προληπτικά.
Η επιστημονική ομάδα υπό τον Λαξμιναραγιάν εξέτασε στοιχεία από κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το 1968 ως το 2011.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 39% των λοιμώξεων έπειτα από καισαρικές τομές και το 50% των λοιμώξεων έπειτα από βιοψία του προστάτη προκλήθηκαν από οργανισμούς ανθεκτικούς στα κοινά αντιβιοτικά.

Σε σχόλιό του που επίσης δημοσιεύεται στην Lancet, ο Τζόσουα Γουλφ του Ερευνητικού Νοσοκομείου Παίδων Saint Jude στο Μέμφις δήλωσε ότι η μελέτη "περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο οι ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν ή να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, δεν θα μπορούν πλέον να προστατεύονται από απειλητικές για τη ζωή τους λοιμώξεις μέσω θεραπείας με αντιβιοτικά".


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου