Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 03:09:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Οι προληπτικοί έλεγχοι ζώσουν ζωές από τον καρκίνο
Οι προληπτικοί έλεγχοι ζώσουν ζωές από τον καρκίνο
Πηγή: Express.gr
Ξεκινάει το Σεπτέμβριο ο διάλογος για το σχεδιασμό Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου και το υπουργείο Υγείας καλεί τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας να καταθέσουν προτάσεις. «Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής, όπως είναι ο καρκίνος, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Στη χώρα μας παρατηρείται αυξητική τάση στους θανάτους από καρκίνο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με πρώτη αιτία θανάτου τον καρκίνο του πνεύμονα, σε άνδρες και γυναίκες και ακολουθούν του προστάτη και του παχέος εντέρου, για άνδρες και του μαστού και του παχέος εντέρου για γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας επισημαίνει σε όλους τους τόνους τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ωστόσο τα αποτελέσματα, έως σήμερα είναι «φτωχά», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, Δημήτρης Καραμανώλης, καθώς δεν έχει γίνει κάτι οργανωμένο προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ καταγράφεται και έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά κατά κανόνα άτομα ασυμπτωματικά και ο κ. Καραμανώλης επισημαίνει την αναγκαιότητα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του παχέους εντέρου στον γενικό πληθυσμό άνω των 50 ετών. Ο προληπτικός έλεγχος του πληθυσμού περιλαμβάνει κολονοσκόπηση κάθε 10 χρόνια, εάν δεν υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, μέχρι την ηλικία των 75 ετών.


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου