Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 01:53:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Κουρουμπλής: Εξετάζεται αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη
Κουρουμπλής: Εξετάζεται αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη
Πηγή: Express.gr
Tην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την οριακή κάλυψη των εφημεριών αλλά και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του προσωπικού συζήτησαν την Παρασκευή 8 Μαϊου οι εκπρόσωποι από τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας, με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Οι επιστήμονες ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των συγκεκριμένων τομέων της παιδιατρικής, στο ΕΣΥ και πήραν τη διαβεβαίωση από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα είναι συναγωνιστής στην προσπάθεια τους, καθώς όπως είπε «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών, τα οποία λόγω ηλικίας δε μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και η στάση μας απέναντί τους είναι στοιχείο του πολιτισμού μας».

Στη συνάντηση αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού , ο οποίος είπε πως «παρότι υπάρχει πολιτική βούληση να αναδιοργανώσουμε το σύστημα Υγείας σε άλλη βάση, να βρούμε κουτσά στραβά τους πόρους, κινδυνεύουμε να μην υπάρχει διαθεσιμότητα από ανθρώπινο δυναμικό να καλύψει τις θέσεις».

Ήδη υπάρχουν θέσεις που προκηρύσσονται και βγαίνουν άγονες και υπάρχει μετανάστευση ιατρών στην Ευρώπη τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το σήμα που είχε δοθεί την προηγούμενη περίοδο ήταν ότι η δημόσια περίθαλψη πάει για διάλυση. Και ότι οι νέοι ιατροί δεν έχουν κανένα μέλλον σε αυτή τη χώρα» και πρόσθεσε «Οφείλουμε λοιπόν αυτό να το αντιστρέψουμε».

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε επιμέρους ζητήματα, όπως το θέμα των γυναικών γιατρών που εγκυμονούν και πρέπει να αναπληρωθεί η θέση τους αλλά και των εξειδικεύσεων και της καλύτερης οργάνωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας για παιδιά.

Για το θέμα των προσλήψεων ο Π. Κουρουμπλής τόνισε πως θα αξιολογηθούν ιεραρχικά οι ανάγκες και εν συνεχεία θα καλυφθούν διεξοδικά, ενώ για το αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ο κύριος Κουρουμπλής ανέφερε πως εξετάζεται με σοβαρό και οργανωμένο τρόπο, καθώς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και Θράκης δικαιούνται ένα τέτοιο νοσοκομείο.


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου