Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 12:49:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Οταν οι καρδιολόγοι λείπουν σε συνέδρια γλιτώνουν περισσότεροι ασθενείς!!!
Οταν οι καρδιολόγοι λείπουν σε συνέδρια γλιτώνουν περισσότεροι ασθενείς!!!
Πηγή: Express.gr
Τα συνέδρια και οι άλλες επαγγελματικές συναντήσεις των καρδιολόγων φαίνεται ότι έχουν ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα που ομολογουμένως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όπως γράφει ο Nicholas Bakalar στους New York Times και αναδημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς με προβλήματα στην καρδιά επιβιώνουν περισσότερο όταν οι γιατροί τους απουσιάζουν σε συνέδρια, δείχνει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν από 30.000 ασθενείς, οι οποίοι είχαν νοσηλευτεί σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία με καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των μεγάλων καρδιολογικών συνεδρίων και τους συνέκριναν με 79.000 ασθενείς που είχαν διακομιστεί στα νοσοκομεία τρεις εβδομάδες πριν ή μετά τα συνέδρια.

Kατά τη διάρκεια των ημερών που δεν υπήρχαν συνέδρια, το 24,8% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και το 69,4% των ασθενών με καρδιακή ανακοπή πέθαναν εντός 30 ημερών. Αλλά όταν οι καρδιολόγοι έλειπαν σε συνέδρια, τα αντίστοιχα ποσοστά των ασθενών που πέθαναν μέσα σε ένα μήνα ήταν μόλις 17,5% και 59,1%. Δεν καταγράφηκε ουσιαστική διαφορά μεταξύ των ασθενών που είχαν πάθει καρδιακή προσβολή, αν και στους ασθενείς υψηλού κινδύνου πραγματοποιήθηκαν λιγότερες τοποθετήσεις stent (στεντ) για να ανοίξουν οι φραγμένες στεφανιαίες αρτηρίες κατά τη διάρκεια των ημερών που δεν γίνονταν συνέδρια.

Ο συντάκτης της σχετικής μελέτης Δρ. Ανουπάμ Β. Τζένα, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι η διαφορά στα ποσοστά θανάτου μπορεί να αποδοθεί σε υπερβολικά επιθετικές θεραπείες, όπως είναι η άνευ λόγου τοποθέτηση στεντ όταν κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου