Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 04:50:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Υγεία arrow Το κακής ποιότητας ανδρικό σπέρμα, δείκτης και για άλλα προβλήματα υγείας
Το κακής ποιότητας ανδρικό σπέρμα, δείκτης και για άλλα προβλήματα υγείας
Πηγή: Express.gr
Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας λόγω της κακής ποιότητας του σπέρματός τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης και άλλων προβλημάτων υγείας, όπως υπέρτασης, δερματολογικών προβλημάτων και ενδοκρινολογικών διαταραχών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσο περισσότερα ελαττώματα έχει το σπέρμα ενός άνδρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης κι άλλων προβλημάτων υγείας. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ουρολογίας Μάικλ 'Αϊζενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Fertility and Sterility» (Γονιμότητα και Στειρότητα), μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία σχεδόν 9.400 ανδρών ηλικίας 30 έως 50 ετών, που είχαν προβλήματα γονιμότητας και είχαν δώσει δείγματα σπέρματος.

Η ποιότητα του σπέρματος είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων, όπως ο όγκος του, ο αριθμός, το σχήμα και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Περίπου το 15% των ζευγαριών έχουν δυσκολίες να πιάσουν παιδί και στις μισές περίπου από αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα έγκειται στο ανδρικό σπέρμα. Μια παλαιότερη έρευνα του 'Αϊζενμπεργκ είχε δείξει ότι οι μη γόνιμοι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας για καρδιαγγειακούς και άλλους λόγους.


 
     
 

Κίνδυνος - θάνατος από λήψη φαρμάκου για τη χοληστερίνη
Δείτε τη διαφήμιση που έκανε 110.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video)
Τέσσερις νομούς της Ελλάδας «προτιμά» ο καρκίνος
Στους 108 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)
Η ελονοσία απειλεί τον μισό πληθυσμό της γης
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου