Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 06:09:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Κόσμος arrow Επίτροπος Ετινγκερ: Ορισμένες χώρες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα μετά το Brexit
Επίτροπος Ετινγκερ: Ορισμένες χώρες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα μετά το Brexit
Πηγή: ΑΠΕ
Ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συμβάλουν περισσότερο στον κοινοτικό προϋπολογισμό μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, εκτίμησε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στον γερμανικό Τύπο. "Δεν νομίζω πως εκείνες οι χώρες που εισφέρουν περισσότερα από όσα λαμβάνουν θα είναι έτοιμες να αναλάβουν στο σύνολό της τη βρετανική συμβολή", δήλωσε ο Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όμως "η Πολωνία και οι άλλες χώρες που λαμβάνουν περισσότερα από όσα εισφέρουν δεν θα δεχθούν ούτε να μειωθεί η βοήθεια για τις διαρθρωτικά αδύναμες περιοχές στα εννιά δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε μια δίκαιη μέση λύση", υπογράμμισε.

Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες οι οποίες εισφέρουν τα περισσότερα σε σχέση με όσα λαμβάνουν στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, μαζί με τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ, η αποχώρηση της Βρετανίας θα αποτελέσει ένα "σοκ" για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, προκαλώντας έλλειμμα περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο και προμηνύοντας ένα "δύσκολο παζάρι" μεταξύ των 27 προκειμένου να το αντιμετωπίσουν.

Οι τελευταίες θα πρέπει να αντιδράσουν "αυξάνοντας την εθνική συνεισφορά, μειώνοντας τις δαπάνες ή με έναν συνδυασμό των δύο επιλογών", εκτιμά αυτή η ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης.

Όσον αφορά την κοινή αγροτική πολιτική, "πρέπει να μιλήσουμε για μια αναδιοργάνωση και για μειώσεις ορισμένων προγραμμάτων γιατί μας περιμένουν νέες προκλήσεις", δήλωσε ο Έτινγκερ, αναφερόμενος στις δαπάνες που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
     
 

Δύο μυστηριώδεις τρύπες βρέθηκαν στη Σιβηρία (video)
Τρόμος στις Βρυξέλλες - Τουλάχιστον 34 νεκροί (φωτογραφίες, video)
Ισόβια στον 27χρονο δολοφόνο του «American Sniper» Κρις Κάιλ
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
Συντριβή αεροσκάφους της Trigana Air με 54 επιβαίνοντες (2)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου