Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019, 20:58:52

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Κόσμος arrow Σιωπηλό παραμένει το αμερικανικό ΥΠΕΞ για τον Ρεξ Τίλερσον
Σιωπηλό παραμένει το αμερικανικό ΥΠΕΞ για τον Ρεξ Τίλερσον
Πηγή: Express.gr

Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός, στη διάρκεια του οποίου κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η Ουάσιγκτον προώθησε νέα ορολογία για την πορεία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, ενώ οι ΗΠΑ πρότειναν τον επαναπροσδιορισμό του πλαισίου των σχέσεων με τη Ρωσία, το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών παρέμεινε σιωπηλό, σχολιάζει το CNN.

Ο νέος Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρώπη, ενώ ο ίδιος περιόρισε τις απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε λιγότερες από 50 λέξεις.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται σήμερα το Μεξικό. Οι Αμερικανοί πολίτες πληροφορήθηκαν για την επίσκεψη αυτή (αρχικά) από τις μεξικανικές εφημερίδες. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι υπεύθυνο για να διευκρινίζει την ασκούμενη εξωτερική πολιτική, τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και διεθνώς. Παράλληλα, είναι η μοναδική κυβερνητική δομή στην Ουάσιγκτον -πέραν του Λευκού Οίκου- που παραδοσιακά ενημερώνει δημόσια και καθημερινά τους Αμερικανούς πολίτες με τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, το αμερικανικό ΥΠΕΞ έχει να πραγματοποιήσει επίσημη ενημέρωση από τη 19η Ιανουαρίου. Μετά την πρόσφατη ανάληψη του υπουργικού χαρτοφυλακίου από τον Τίλερσον, υπάρχει ελάχιστη ενημέρωση σχετικά με τις προτεραιότητες, το πρόγραμμα, αλλά και τις πολιτικές της αμερικανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα, η σιγή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αποδίδεται στις καταστάσεις έντασης που κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει ο Λευκός Οίκος και η κυβέρνηση Τραμπ, στον χαρακτήρα του Τίλερσον ή στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προκειμένου να προσαρμοστεί από τα προηγούμενα καθήκοντα του, στην προεδρία της ExxonMobil, στις απαιτήσεις διοίκησης του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Πέρα από την αιτία της στάσης σιωπής, διπλωμάτες, αναλυτές, πρώην αλλά και νυν αξιωματούχοι του αμερικανικού ΥΠΕΞ δηλώνουν ότι η συνέχιση της σιωπής εγκυμονεί κινδύνους για την άσκηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ένα σιωπηλό αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών επιτρέπει σε άλλες χώρες να προσδιορίζουν το περιβάλλον της συζήτησης για το την ασκούμενη εξωτερική πολιτική, τα γεγονότα της διεθνούς σκηνής, την καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ, αλλά και την πιθανή εξαπάτηση αμερικανικών επιχειρήσεων και πολιτών αναφορικά με την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό, επισημαίνουν οι ίδιοι.

Πηγή: CNN


 
     
 

Δύο μυστηριώδεις τρύπες βρέθηκαν στη Σιβηρία (video)
Τρόμος στις Βρυξέλλες - Τουλάχιστον 34 νεκροί (φωτογραφίες, video)
Ισόβια στον 27χρονο δολοφόνο του «American Sniper» Κρις Κάιλ
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
Συντριβή αεροσκάφους της Trigana Air με 54 επιβαίνοντες (2)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου