Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 13:52:34

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Κόσμος arrow Ερευνα των γερμανικών αρχών σε βάρος του Facebook για την προστασία προσωπικών δεδομένων
Ερευνα των γερμανικών αρχών σε βάρος του Facebook για την προστασία προσωπικών δεδομένων
Πηγή: Express.gr
Η γερμανική αρχή ανταγωνισμού διενεργεί έρευνα σε βάρος του Facebook καθώς υπάρχουν υποψίες ότι καταχράται της ισχύος του στην αγορά παραβιάζοντας τη νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, στην πρώτη επίσημη έρευνα σε βάρος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την αρχή ανταγωνισμού, υπάρχουν υποψίες οι όροι χρήσης του Facebook που αφορούν το πώς η εταιρία κάνει χρήση των δεδομένων των χρηστών του ίσως αποτελούν κατάχρηση της πιθανώς δεσπόζουσας θέσης της εταιρίας στην αγορά μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο με 1,6 δισ. χρήστες μηνιαίως, αντλεί έσοδα από τις διαφημίσεις βάσει των στοιχείων που συλλέγει από τις αναρτήσεις των χρηστών για τις κοινωνικές τους σχέσεις, τις απόψεις και τις δραστηριότητές του.

«Για διαδικτυακές υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από τη διαφήμιση όπως το Facebook, τα στοιχεία του χρήστη είναι ιδιαίτερα σημαντικά», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής αρχής ανταγωνισμού Αντρέας Μουντ.

Η αρχή είπε ότι έχει σημαντικές αμφιβολίες για το κατά πόσον οι χρήστες του Facebook έχουν ενημερωθεί επαρκώς για το πώς χρησιμοποιούνται τα στοιχεία τους, κάτι που σύμφωνα με τη γερμανική αρχή θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση της αυστηρής γερμανικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων.
«Υπάρχει μια αρχική υπόνοια ότι οι όροι χρήσης του Facebook παραβιάζουν τις διατάξεις για την προστασία δεδομένων», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωση.

Το Facebook είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος συγκριτικά με το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το κινεζικό Tencent's QQ. Σχεδόν το 84% των μελών του Facebook βρίσκονται εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε σήμερα: «Είμαστε βέβαιοι ότι τηρούμε τον νόμο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ομοσπονδιακή Αρχή Καρτέλ για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους».
Η αρχή ανακοίνωσε ότι η ερευνά αφορά κατά πόσο το Facebook καταχράται της ισχύος του στην αγορά καθώς δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες του για την έκταση και το περιεχόμενο των στοιχείων που συλλέγει με βάση τις συνήθειές τους στο διαδίκτυο.


 
     
 

Δύο μυστηριώδεις τρύπες βρέθηκαν στη Σιβηρία (video)
Τρόμος στις Βρυξέλλες - Τουλάχιστον 34 νεκροί (φωτογραφίες, video)
Ισόβια στον 27χρονο δολοφόνο του «American Sniper» Κρις Κάιλ
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
Συντριβή αεροσκάφους της Trigana Air με 54 επιβαίνοντες (2)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου