Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 16:26:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Κόσμος arrow "Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
Πηγή: Express.gr
 «Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ο ιστότοπος EurActiv.com επισημαίνοντας ότι το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε χθες την τροποποίηση ενός νόμου ο οποίος καταστρατηγεί τη νομοθεσία της ΕΕ και ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, στο έδαφος της Ουγγαρίας. Η πρόταση τροποποίησης του νόμου κατατέθηκε από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, και καθιστά δυνατό για κάθε εταιρεία φυσικού αερίου που δεν είναι πιστοποιημένος διαχειριστής συστήματος μεταφοράς, να μπορεί να προβεί σε κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον ουγγρικό Τύπο, το μόνο που θα χρειαστεί η εταιρεία που θα κατασκευάσει τον αγωγό είναι η έγκριση από την Ουγγρική Υπηρεσία Ενέργειας. Στην περίπτωση αυτή, οι διεθνείς οργανισμοί συντονισμού, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, δεν θα έχουν καμία σχετική δικαιοδοσία, όπως δηλώνουν οι νομικοί του Φίντες.

Ο νόμος σύμφωνα με πληροφορίες του ΕurΑctiv δεν προσδιορίζει ένα συγκεκριμένο αγωγό, αλλά είναι προφανές ότι αφορά τον South Stream.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι όλες οι διμερείς διακυβερνητικές συμφωνίες σχετικά με τον South Stream, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπογράφονται από την Ουγγαρία, παραβιάζουν τη νομοθεσία της ΕΕ, επειδή έρχονται σε αντίθεση με το Τρίτο Πακέτο για την Ενέργεια της ΕΕ, το οποίο ρητώς αναφέρει ότι οι αγωγοί στην ΕΕ δεν μπορεί να ανήκουν σε όσους εξάγουν φυσικό αέριο, ώστε να μην καταπατούνται οι κανόνες του ανταγωνισμού.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στον ΕurΑctiv ότι η Επιτροπή γνώριζε την ουγγρική τροποποίηση του νόμου, και είναι σε επαφή με τη Βουδαπέστη, προκειμένου να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις.


 
     
 

Δύο μυστηριώδεις τρύπες βρέθηκαν στη Σιβηρία (video)
Τρόμος στις Βρυξέλλες - Τουλάχιστον 34 νεκροί (φωτογραφίες, video)
Ισόβια στον 27χρονο δολοφόνο του «American Sniper» Κρις Κάιλ
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
Συντριβή αεροσκάφους της Trigana Air με 54 επιβαίνοντες (2)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου