Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015, 22:27:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   11°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Κόσμος arrow Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός είπε σε στελέχη του κόμματός του πως η κυβέρνηση του κινδυνεύει να πέσει εάν το συνταγματικό δικαστήριο ακυρώσει μέτρα λιτότητας
Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός είπε σε στελέχη του κόμματός του πως η κυβέρνηση του κινδυνεύει να πέσει εάν το συνταγματικό δικαστήριο ακυρώσει μέτρα λιτότητας
Πηγή: ΑΠΕ  28/03/13-13:35

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο είπε στους πιο στενούς του συνεργάτες ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να πέσει εάν το συνταγματικό δικαστήριο απορρίψει ορισμένα από τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Publico.
Η πτώση της κυβέρνησης ή μια μεγάλη κυβερνητική αποτυχία στην εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη στρατηγική εξόδου της Πορτογαλίας από το πρόγραμμα του μνημονίου και να επιδεινώσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν σχολίασε το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Πούμπλικο, ο πρωθυπουργός είπε στην διαρκή επιτροπή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του ότι η κυβέρνηση είναι απίθανο να καταφέρει να βρει εναλλακτικά μέτρα για να καλύψει την υστέρηση εσόδων σε περίπτωση αρνητικής κρίσης από μέρους του συνταγματικού δικαστηρίου.
Το συνταγματικό δικαστήριο της Πορτογαλίας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, συζητάει για τον προϋπολογισμό που εκτελείται το τρέχον έτος και περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επιχειρηματολογήσει ότι οι περικοπές στις συντάξεις, στους μισθούς των δημοσίων λειτουργών αλλά και στα επιδόματα του συστήματος πρόνοιας, μεταξύ άλλων, παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Μια απόφαση εναντίον των μέτρων θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση περικοπές ύψους 2 δισεκ. ευρώ από το σύνολο των 5 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται από τα φετινά μέτρα λιτότητας.
Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη λήψη απόφασης χθες, ο Πάσος Κοέλιο απέφυγε να προβλέψει το αποτέλεσμα, αλλά είπε στους δημοσιογράφους ότι «το δικαστήριο πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αποφάσεις του και για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτές στη χώρα».


 
     
 

Μόλις 200.000 δολάρια για ένα μεσαίο αυτοκίνητο στην Κούβα!
Δύο μυστηριώδεις τρύπες βρέθηκαν στη Σιβηρία (video)
Η Ρωσία ανέπτυξε πυραύλους Iskander M στα σύνορα με την ΕΕ (video)
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
Forbes: Ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου

 
 

ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε., 46ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου Τ.Κ.: 190 01 ΒΙΟΠΑ - Κερατέας Αττική, Τηλ. κέντρο: 213 01 61700 Copyright ©2013