Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, 09:42:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   9°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Κόσμος arrow Νότια Αφρική: Αποπέμφθηκε ο ηγέτης της νεολαίας του ANC Τζούλιους Μαλέμα
Νότια Αφρική: Αποπέμφθηκε ο ηγέτης της νεολαίας του ANC Τζούλιους Μαλέμα
Πηγή: ΑΠΕ  25/04/12-01:29

Το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο απέπεμψε οριστικά τον πρόεδρο της νεολαίας του χθες, αφού μια επιτροπή απέρριψε όλα τα αιτήματα του Τζούλιους Μαλέμα η ηγεσία του να δείξει επιείκεια.
Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της εσωκομματικής πειθαρχικής διαδικασίας που διήρκεσε εννέα μήνες σε βάρος του χαρακτηριζόμενου απείθαρχου επικεφαλής της ισχυρής κομματικής νεολαίας του ANC.
Ο Μαλέμα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Ο Μαλέμα, 31 ετών, έχει την δυνατότητα να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης, η οποία θεωρείται πως εντάσσεται στις προσπάθειες να ενισχυθεί ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και να αυξηθούν οι πιθανότητές του να επανεκλεγεί το 2014.
Ο Μαλέμα έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Ο Μαλέμα ήταν δηλωμένος αντίπαλος του Ζούμα και ένας από τους δημοφιλέστερους ομιλητές του ANC, αφού συχνά απηύθυνε εκκλήσεις να εθνικοποιηθούν ορυχεία ή να δημευτεί γη που ανήκει σε λευκούς στη Νότια Αφρική.
Έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των φτωχότερων πολιτών στη χώρα, που ανέρχονται στο 40% του πληθυσμού (κάτω από το όριο της φτώχειας θεωρείται ότι είναι όσοι έχουν εισόδημα ?40 ευρώ τον μήνα ή λιγότερο).
Ο πρώην επικεφαλής της κομματικής νεολαίας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις τάξεις του κόμματος πέρυσι επειδή προκαλούσε διχασμούς στο κόμμα, αλλά του επιτράπηκε να παραμείνει στο αξίωμα ώσπου να υπάρξει αποτέλεσμα στις ενστάσεις και τις εφέσεις που άσκησε στα πειθαρχικά όργανα.
Μετά την έναρξη της διένεξης ο Μαλέμα κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον του Ζούμα και τον ειρωνεύτηκε ανοιχτά σε δημόσιες συγκεντρώσεις.
Σε αντίποινα, η ηγεσία του ANC μετέτρεψε την πενταετή αναστολή της κομματικής του ιδιότητας σε διαγραφή.
Παρότι μη εκλεγμένος, ο Μαλέμα θεωρείτο σημαντικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, με δεδομένη την μεγάλη βάση υποστήριξης που διέθετε στις τάξεις της νεολαίας καθώς και τη φήμη της κομματικής νεολαιίστικης οργάνωσης—η οποία θεωρείται σχολή για μελλοντικούς ηγέτες.
Κυρώσεις ανακοινώθηκαν σε βάρος δύο ακόμα στελεχών της νεολαίας που θεωρούνταν προσκείμενοι στον Μαλέμα, του Σιντίσο Μαγκάκα και του Φλόιντ Σιβάμπου.
Μπ.Γ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση. 
     
 

Μόλις 200.000 δολάρια για ένα μεσαίο αυτοκίνητο στην Κούβα!
Δύο μυστηριώδεις τρύπες βρέθηκαν στη Σιβηρία (video)
Η Ρωσία ανέπτυξε πυραύλους Iskander M στα σύνορα με την ΕΕ (video)
Forbes: Ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη
"Η Ουγγαρία επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία της ΕΕ για τον South Stream"
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου

 
 

ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε., 46ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου Τ.Κ.: 190 01 ΒΙΟΠΑ - Κερατέας Αττική, Τηλ. κέντρο: 213 01 61700 Copyright ©2013