Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:41:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Κουρουμπλής: Θέλουμε η ναυτοσύνη των Ελλήνων να πλαισιώσει και πάλι τα ελληνόκτητα πλοία
Κουρουμπλής: Θέλουμε η ναυτοσύνη των Ελλήνων να πλαισιώσει και πάλι τα ελληνόκτητα πλοία
Πηγή: Express.gr
Θέλουμε η ναυτοσύνη των Ελλήνων να πλαισιώσει και πάλι τα ελληνόκτητα πλοία και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για έναν διάλογο ανάμεσα στον εφοπλισμό και τη ναυτοσύνη, σε μια προσπάθεια να βρούμε κοινό τόπο και κατανοήσουμε τη συγκυρία, τόνισε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από το βήμα του τρίτου ναυτιλιακού συνεδρίου της οικονομικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική» που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ελληνική ναυτιλία παρά το μικρό της χώρας έχει παγκόσμια πρωτοπορία και μάλιστα εν μέσω μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ενώ μετέφερε χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους συνέδρους.

Περιγράφοντας του στρατηγικούς στόχους του υπουργείου για το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα προκειμένου οι Έλληνες εφοπλιστές να φέρουν τα πλοία τους ξανά στην ελληνική σημαία, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την επιτροπή της ΕΕ, είπε ότι θα υπάρξει απάντηση σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

Πρέπει να καταλάβουν και οι Ευρωπαίοι ότι η Ελληνική ναυτιλία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά είναι δύναμη και για την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης είναι στους πρώτους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου καθώς τα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρξει ανάγκη για 150.000 στελέχη πρώτης γραμμής για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας.
 
Τις προτάσεις της ΝΔ για τη ναυτιλία κατέθεσε ο Γ. Πλακιωτάκης
 
«Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα πάμε στη νέα εποχή και οι πολιτειακοί παράγοντες θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες προκειμένου να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας», τόνισε ο τομεάρχης ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 3ο ναυτιλιακό συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

Προσέθεσε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το υπάρχον νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο που αφορά την ελληνική εμπορική ναυτιλία, ώστε να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητά της και ο ρόλος της ως μία από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός στα νηολόγια της χώρας με σταδιακή μηχανοργάνωσή τους, να αναδιαρθρωθεί το οργανόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας με τη δημιουργία ολιγάριθμων ευέλικτων διευθύνσεων και τμημάτων και να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου στον Πειραιά με κωδικοποίηση και εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Εκτίμησε ότι οι σχετικές πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες ναυτιλιακές επιχειρήσεις καθώς και τα συναφή επαγγέλματα να παραμείνουν στον Πειραιά και την Ελλάδα και ταυτόχρονα να διαφυλαχθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.

Ο τομεάρχης της ΝΔ μίλησε επίσης για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και να υπάρξει άμεσα νομοθετική παρέμβαση με σκοπό την προσέλκυση σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα.

«Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να χρειάζεσαι το λιγότερο 3 μήνες για να ιδρύσεις εταιρεία ΝΕΠΑ, να νηολογήσεις ένα σκάφος αναψυχής και να εκδώσεις μια επαγγελματική άδεια όταν για τον ίδιο λόγο στη Μάλτα χρειάζεσαι μόλις 10 μέρες. Προφανώς και κάνουμε κάτι λάθος. Στο πλαίσιο αυτό εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ενός one stop shop που θα αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου