Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 07:09:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Βενιάμης στα «Ποσειδώνεια 2016»: Η Ελλάδα για να προχωρήσει χρειάζεται τη ναυτιλία της
Βενιάμης στα «Ποσειδώνεια 2016»: Η Ελλάδα για να προχωρήσει χρειάζεται τη ναυτιλία της
Πηγή: Express.gr
Στο θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και στην έρευνα φορολόγησης του ελληνικού ναυτιλιακού πλαισίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΕ, στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών με την προσέλκυση περισσότερων νέων προς τη Θάλασσα, αλλά και στην Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, αναφέρθηκε το μεσημέρι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατά τη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδώνεια 2016», πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης.

Η συνέντευξη δόθηκε από κοινού μαζί με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς.

« Έχουμε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και το μόνο που ζητάμε είναι να σταματήσει αυτή η ανταγωνιστικότητα απέναντι στην ελληνική ναυτιλία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, εκφράζοντας, παράλληλα, τον έντονο προβληματισμό της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας για τη διαδικασία έρευνας του ελληνικού ναυτιλιακού πλαισίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Βενιάμης εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η τεκμηριωμένη, νομικά, απάντηση της ελληνικής Πολιτείας θα βοηθήσει να εντοπιστούν τα σφάλματα και να υπάρξουν διορθώσεις, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει, καθώς χρειάζεται τη ναυτιλία της. Επίσης, δήλωσε ότι η ναυτιλία θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη, καθώς ο ευρωπαϊκός κλάδος δεν χρειάζεται να είναι μεταξύ του ανταγωνιστικός, αλλά έναντι της Ασίας.

Για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας στην οποία, όπως τόνισε, πολλοί αναφέρονται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε: «Εμείς δεν την αισθανόμαστε, καθώς δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα κανένα Eυρωπαίο εφοπλιστή να έρθει στην Ελλάδα, στον παράδεισο του καλύτερου θεσμικού πλαισίου». «Οι εφοπλιστές της Ευρώπης, αν ήταν τόσο καλό το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, γιατί δεν έρχονται εδώ και πάνε σε άλλες χώρες;» διερωτήθη.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου