Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 19:14:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Reuters: Μεγάλο πλήγμα για την ελληνική ναυτιλία θα φέρουν οι προτάσεις των πιστωτών
Reuters: Μεγάλο πλήγμα για την ελληνική ναυτιλία θα φέρουν οι προτάσεις των πιστωτών
Πηγή: Express.gr
Αύξηση του φόρου χωρητικότητας επί των πλοίων που καταβάλλουν οι ναυτιλιακές εταιρίες με έδρα την Ελλάδα προβλέπει το πακέτο μέτρων των πιστωτών, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο ισχυρίζεται ότι είδε επίσημα έγγραφα για το ζήτημα, αναφέρει ταυτόχρονα ότι προβλέπεται και σταδιακή κατάργηση των ειδικών φορολογικών προνομίων, που απολαμβάνουν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

«Ένα άλλο έγγραφο έδειχνε ότι η Ελλάδα είχε προτείνει να αυξήσει το φόρο χωρητικότητας επί των πλοίων και να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο φορολογίας για την εμπορική ναυτιλία» γράφει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, που δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις αποτελούν ένα νευραλγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρή φορολογία στον τομέα της ναυτιλίας, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μια «μεγάλη έξοδο» των ολιγαρχών του χώρου από την Ελλάδα και να βλάψει ακόμα περισσότερο την οικονομία της χώρας.

«Θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις εμπορικές ναυτιλιακές εταιρίες στην Ελλάδα μια αύξηση του φόρου χωρητικότητας, καθώς οι επιχειρήσεις δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά με υψηλότερη φορολογία» δήλωσε στο πρακτορείο, πηγή από τον ελληνικό χώρο ναυτιλίας. 


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου