Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 19:12:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας
Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας
Πηγή: Express.gr
"Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας" επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, βρίσκεται σε μια διπλή διαπραγμάτευση: με τους εταίρους μας σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κομμάτι (στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης) και, δεύτερον, για την ίδια τη σύμβαση και τη βελτίωσή της σε μια προσπάθεια να υπάρξει αλλαγή όρων χωρίς την ακύρωση της σύμβασης (είτε για μέρος του λιμανιού είτε για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του).

Όπως επισήμανε ο κ. Σταθάκης "η κυβέρνηση δεν θα είχε αυτήν την πολιτική για τον ΟΛΠ. Είχαν προαποφασιστεί αυτά, και είχε εγραφεί στον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους".

"Η Ελλάδα έχει διατυπώσει την αντίθεση της και τις επιφυλάξεις της για τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας υπό τους όρους που γίνεται σήμερα" σημείωσε ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, σχετικά με την αποτροπή της σύναψης και έγκρισης της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου Επενδύσεων (ΤΤΙΡ).

Όπως επισήμανε ο κ. Σταθάκης η διαδικασία αυτή δεν αφορά το εμπόριο, και υπάρχουν τρεις ενότητες κριτικής για αυτή: α) γίνεται υπό ένα αυστηρό πλαίσιο αδιαφάνειας, β) αμφισβητεί τη δυνατότητα του κράτους ή της ΕΕ να αλλάξει τους όρους λειτουργίας σε διάφορους τομείς και δίνει τη δυνατότητα στον ιδιώτη επενδυτή να αμφισβητεί τη δυνατότητα του κράτους ή της ΕΕ να νομοθετεί και γ) ενστάσεις επιμέρους κρατών για επιμέρους ρυθμίσεις.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου