Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 21:17:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Ικανοποίηση από την απόφαση για το ναυάγιο του Sea Diamond
Ικανοποίηση από την απόφαση για το ναυάγιο του Sea Diamond
Πηγή: Express.gr
Θετική χαρακτηρίζεται από δικαστικούς κύκλους η σημερινή απόφαση του τριμελούς εφετείου Πειραιά για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της καλντέρας στη Σαντορίνη. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο, αφού έκρινε ότι το πλοίο ήταν αξιόπλοο, κήρυξε ενόχους εξ αμελείας για την πρόσκρουση και βύθισή του τον πλοίαρχο και τον αξιωματικό Ναυτιλίας, ενώ ένοχος για εξ αμελείας για πρόκληση ρύπανσης, με αναστολή, κηρύχθηκε ο διευθυντής επιχειρήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας.

Αθώοι κηρύχθηκαν ο τεχνικός διευθυντής, ο DPA και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι των διαχειριστριών, καθώς και ο επιθεωρητής του νορβηγικού Νηογνώμονα. Στον πλοίαρχο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, στο διευθυντή επιχειρήσεων της διαχειρίστριας, ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και στον αξιωματικό ναυτιλίας, ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή.

Στελέχη της εταιρείας, σχολιάζοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, ανέφεραν «ότι η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Sea Diamond σέβονται απόλυτα τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Πειραιά και αισθάνονται ικανοποίηση για την αθώωση των στελεχών τους».

Ανέφεραν επίσης, ότι είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να εξεταστεί από κοινού πλάνο αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών και σωστικών μέσων στη Σαντορίνη, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο ναυτικό ατύχημα, με γνώμονα την ασφάλεια όχι μόνο των κρουαζιεροπλοίων αλλά όλων όσων επισκέπτονται το νησί.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου