Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 04:43:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Νέες τεχνολογίες στη ναυτιλία στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014»
Νέες τεχνολογίες στη ναυτιλία στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014»
Πηγή: Express.gr
 Τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και εξελίξεις στη ναυτιλία, που έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και τη δημιουργία φιλικότερων προϊόντων προς το περιβάλλον, παρουσιάζουν μέχρι τις 6/6 στην έκθεση «Ποσειδώνια» στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στα Σπάτα Αττικής, 50 εξειδικευμένοι εκπρόσωποι εταιρειών πετρελαίου, λιπαντικών και αναλυτών καυσίμων.

Τους εκπροσώπους του πετρελαϊκού κλάδου απασχολεί κατά κύριο λόγο το θέμα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι εκπομπές που προέρχονται από τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, σήμερα αντιπροσωπεύουν το 3% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και το 4% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσοστά που αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στο μέλλον, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τονίζει ο διευθυντής των εκθέσεων «Ποσειδώνια» Θ. Βώκος.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει νομοθεσία, που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των μεγάλων πλοίων τα οποία χρησιμοποιούν λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παρακολουθούν και να αναφέρουν τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των πλοίων τους.

«Η εφαρμογή των κανόνων αυτών συνιστάται να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2018, ελπίζοντας ότι θα υποστηρίξει μια σταδιακή προσέγγιση προς τη θέσπιση παγκόσμιων προτύπων ενεργειακής απόδοσης για τα υπάρχοντα πλοία», εξηγεί ο κ. Βώκος.

«Αυτές οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας που διεκδικούν ένα κομμάτι στην προσοδοφόρα αγορά καθαρής ενέργειας και τα “Ποσειδώνια” είναι το ιδανικό φόρουμ για να παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες και προϊόντα, που συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», συμπλήρωσε.

«Βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης τα τελευταία ένα δύο χρόνια, καθώς οι πελάτες επενδύουν στην αγορά κορυφαίου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που απαιτεί και κορυφαίους προμηθευτές που τροφοδοτούν τις μηχανές τους με αναλώσιμα προϊόντα υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Ραφαέλ Τεοντόρο, εμπορικός διευθυντής της Chevron Marine Lubricant, μιας από τις εταιρίες που κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια λίστα των επιχειρήσεων πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων (διαθέτει επιχειρηματική βάση στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, απ' όπου εξυπηρετεί τη ναυτιλία με λιπαντικά προϊόντα της).

«Πολλά από τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται η αντικατάσταση ή η απόσυρσή τους τόσο συχνά όπως συμβαίνει με τα συμβατικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές των πλοίων έχουν πλέον τη δυνατότητα να μειώσουν τη συχνότητα αντικατάστασης των λιπαντικών τους, κι έτσι να συμμορφώνονται με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και να συμβάλλουν σε περαιτέρω αειφόρους πρακτικές», συμπλήρωσε ο κ. Τεοντόρο.

Η Gulf Oil Marine, από το Χονγκ Κονγκ, που παράγει κύρια και βοηθητικά λιπαντικά, είναι άλλη μία εξειδικευμένη εταιρία που επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Ο Κβοκ Γιου Μενγκ, διευθυντής διεθνούς μάρκετινγκ και ανάπτυξης, δήλωσε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια η Gulf Oil Marine έχει επενδύσει στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, καθώς θεωρεί αναγκαίο να ακολουθήσει τη νέα τάση της βιομηχανίας, ενώ διαθέτει φιλικά προς το περιβάλλον λιπαντικά (EALS) που συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις στο σχεδιασμό των κινητήρων καθώς και με τις νέες προτάσεις των κατασκευαστών».


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου