Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 06:13:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Την διάλυση των συμβάσεων με την ΝΕL LINES, ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου
Την διάλυση των συμβάσεων με την ΝΕL LINES, ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου
Πηγή: Express.gr
Την άμεση διάλυση των ναυτιλιακών συμβάσεων με την εταιρεία ΝΕL LINES, ζητεί με έγγραφό του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ύστερα και από το σημερινό αποκλεισμό των νησιών του νομού με τη μη εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

«Η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕL LINES αδυνατώντας να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, παραβιάζει την με αριθ. 81/2009 Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας με διάρκεια έως το 2020, που αφορά την ακτοπλοϊκή γραμμή σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμβαση, η οποία μετά τριετία από την υπογραφή της, προέβλεπε την αντικατάσταση του Ε/Γ -Ο/Γ «Θεόφιλος» με άλλο, νεώτερων και πιο σύγχρονων προδιαγραφών. Όμως με νομοθετική ρύθμιση το 2012, μέσω της Βουλής, δόθηκε παράταση της αντικατάστασης του πλοίου, για άλλη μία τριετία. Δεδομένου ότι τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι υπέργηρα, παρουσιάζουν συχνότατες βλάβες, και η εταιρεία έχοντας οικονομικά προβλήματα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προτείνουμε άμεσα τη διάλυση της σύμβασης και επαναδημοπράτηση του δρομολογίου» αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του ο κ. Παπαθεοφάνους.

Εξάλλου, κοινή επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έστειλαν οι δήμαρχοι Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, Σάμου Στυλιανός Θάνος, Ικαρίας Χριστόδουλος Σταυρινάδης και Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης. Σε αυτή αναφέρουν ότι «ο εμπαιγμός των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου συνεχίζεται χωρίς προσχήματα με περισσό θράσος και κατά παράβαση κάθε νομιμότητας. Η ανοχή μας έχει πλέον εξαντληθεί. Οφείλετε να λάβετε άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας όπως ο νόμος και οι συμβάσεις ορίζουν. Είναι επιτακτική ανάγκη, τώρα, να δρομολογηθεί πλοίο που θα καλύψει τα ανεκτέλεστα δρομολόγια της ΝΕΛ γιατί οι νησιώτες περιμένουν στα λιμάνια χωρίς να νοιάζεται κανείς». 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου