Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 06:05:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Λόγω οφειλών του Δημοσίου η ακύρωση δύο δρομολογίων της ΝΕΛ
Λόγω οφειλών του Δημοσίου η ακύρωση δύο δρομολογίων της ΝΕΛ
Πηγή: Express.gr
Στη μη έγκαιρη καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων από το Δημόσιο για εκτελεσθέντα δρομολόγια σε γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, αποδίδουν η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) και η θυγατρική της «Σι Λινγκ Φέρρις» τη χθεσινή ακύρωση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ΘΕΟΦΙΛΟΣ και ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ. Η εταιρεία, η οποία επικαλέστηκε πρόβλημα στον εφοδιασμό με καύσιμα, σε ανακοίνωσή της ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που είχε προγραμματιστεί για χθες, Δευτέρα 10/02/14, από Λαύριο-Ψαρά-'Αγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/02/14 στις 20.00.

Επίσης, το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ που είχε προγραμματιστεί για χθες, Δευτέρα 10/02/14, από Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ-Καρλόβασι-Φούρνους-Εύδηλο-Πειραιά και επιστροφή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/02/14 από Καβάλα στις 23:59.

«Οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δημοσίου έχουν κακούς συμβούλους που εκτελούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά βούληση, αγνοώντας τις ανάγκες των εταιρειών και των επιβατών», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Γιάννης Αβραντίνης και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σημειώνεται, ότι μολονότι το σχέδιο εξυγίανσης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου έχει εγκριθεί από το τριμελές Εφετείο της Μυτιλήνης και η εταιρεία έχει επιτύχει θεαματική μείωση των χρεών της προς τις τράπεζες, ακόμη δεν έχει καταφέρει να βγει από τον κύκλο της κρίσης στον οποίο βρίσκονται, άλλωστε, όλες οι ακτοπλοϊκές. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό της ρευστότητας, καθώς οι τράπεζες έχουν σταματήσει να χορηγούν κεφάλαια κίνησης και οι ακτοπλοϊκοί όμιλοι ασχολούνται μόνο με την επιβίωσή τους. Μέχρι τώρα, η έλλειψη ρευστότητας επιδρά στους επιβάτες με ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ κατά περιόδους υπάρχουν και καθυστερήσεις στις πληρωμές των ναυτικών. 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου