Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 07:58:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Ως στρατηγικά σημεία ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπισθούν τα λιμάνια
Ως στρατηγικά σημεία ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπισθούν τα λιμάνια
Πηγή: Express.gr
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με υποψηφίους επενδυτές στη λιμενική βιομηχανία, καθώς τα λιμάνια θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως στρατηγικά σημεία για την ανάπτυξη» τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην παγκόσμια ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd's List και προσθέτει: «Κάθε λιμάνι είναι μία διαφορετική ιστορία και κάθε λιμάνι μπορεί να αναπτυχθεί με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες φορές μπορεί να γίνει με παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών, σε άλλες περιπτώσεις με ιδιωτικοποίηση ή πώληση ενός κομματιού του λιμανιού, ή με παραχώρηση συγκεκριμένων χρήσεων ή στρατηγικής συνεργασίας για τη χρήση μίας υπηρεσίας».

Αναφέρει επίσης ότι η πρόσφατη συμφωνία της κινεζικής εταιρείας Cosco προβλέπει επενδύσεις περίπου 230 εκατ. ευρώ και αυξάνει τη δυνατότητα για εμπορευματοκιβώτια κατά 2/3. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η κυβέρνηση έχει τη διαβεβαίωση της Cosco ότι θα ενδιαφερθεί να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, όταν αυτός ανακοινωθεί, πιθανόν στις αρχές του 2014.

Για τη φορολογία των Ελλήνων εφοπλιστών τονίζει ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνία μαζί τους, προκειμένου να πληρώνουν οικειοθελώς φόρο χωρητικότητας και για ελληνόκτητα πλοία τους, υπό ξένη σημαία. «Πάνω από το 80% των ελληνόκτητων -συμφερόντων- πλοίων, θα καταβάλουν τον διπλάσιο φόρο χωρητικότητας, για τα επόμενα τρία χρόνια» δηλώνει ο υπουργός, ενώ παράλληλα δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω φορολόγηση για τους εφοπλιστές, καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας θέλει να συνεχίσουν να έχουν την έδρα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου