Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 23:14:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow «Η ελληνική ναυτιλία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο διεθνές ναυτιλιακό τοπίο»
«Η ελληνική ναυτιλία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο διεθνές ναυτιλιακό τοπίο»
Πηγή: Express.gr
 «Ως υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας είμαι περήφανος που αντιπροσωπεύω μία χώρα με μεγάλη παράδοση στη ναυτιλία, η οποία σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη του κόσμου, με έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους παγκοσμίως. Για την Ελλάδα, η ναυτιλία αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας. Αν και η χώρα μου έχει σκληρά χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, ο τομέας της ναυτιλίας παρέμεινε υγιής και διατήρησε τη διεθνή του παρουσία».

Αυτό τόνισε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απευθύνοντας χαιρετισμό, κατά την έναρξη των εργασιών της 28ης Συνέλευσης της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που πραγματοποιείται στο Λονδίνο και παραβρέθηκε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο μέγεθος και τη σπουδαιότητα της ελληνικής ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι «διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο διεθνές ναυτιλιακό τοπίο, καθώς αποτελεί το 15% της παγκόσμιας ναυτιλίας και το 40% των Ευρωπαίων που αντιπροσωπεύει.

«Ο ελληνικός εμπορικός στόλος μετρά 1.386 πλοία με συνολική καταγεγραμμένη χωρητικότητα 72,6 εκατ. DWT, κατέχοντας την 7η θέση, παγκοσμίως, με σχεδόν 4,73% της παγκόσμιας χωρητικότητας. Επιπλέον, περίπου το 7,3% του συνόλου των σκαφών, παγκοσμίως, ελέγχονται από ελληνικά συμφέροντα και 6,1% των πλοίων της γραμμής. Ο στόλος της ελληνικής ναυτιλίας είναι ένα μοναδικά επιτυχημένο, φωτεινό σημάδι, της ελληνικής οικονομίας. Χίλιες τριακόσιες σαράντα επτά ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, με τον πυρήνα του να αποτελείται από περίπου 800 πλοιοκτήτες, με έδρα τους, κατά κύριο λόγο, το λιμάνι του Πειραιά» πρόσθεσε.

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του ΙΜΟ στους τομείς της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, καθώς και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η χώρα μας για την υιοθέτηση σχετικής απόφασης στη Συνέλευσης του Οργανισμού για την καταπολέμηση της πειρατείας και ένοπλης ληστείας σε θαλάσσιες περιοχές της Αφρικής, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα εκφράζει εντονότατες ανησυχίες για την αυξανόμενη απειλή της πειρατείας και των ενόπλων επιδρομών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χώρα μας εξελέγη ομόφωνα στην προεδρία του Committee 1 της Συνέλευσης του ΙΜΟ, στο πλαίσιο της οποίας πρόκειται να εξεταστούν θέματα διοικητικής, οικονομικής, νομικής φύσεως και τεχνικής συνεργασίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου