Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 20:05:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Ανοιχτός σε προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα, δηλώνει ο γγ Αιγαίου
Ανοιχτός σε προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα, δηλώνει ο γγ Αιγαίου
Πηγή: Express.gr
 Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι τη μειονεξία που εμφανίζει ο νησιωτικός χώρος, θα πρέπει να την κάνουμε συγκριτικό του πλεονέκτημα. Στα νησιά μας έχουμε να «πουλήσουμε» περιβάλλον, πολιτισμό, και πρέπει να μετουσιώσουμε αυτά τα δύο σε εμπορικό αποτέλεσμα, τονίζει σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Ζωίδης και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες, για την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και για την ενίσχυση της αλιείας.

Ο πρώην και για μία πενταετία βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και αντινομάρχης επί σειρά ετών, δηλώνει ότι θα πρέπει επιτέλους όλα τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου να αποκτήσουν μονάδες αφαλάτωσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το καθεστώς της μεταφοράς του νερού, που κοστίζει ακριβά στους πολίτες και ξεπερνά ετησίως τα 8 εκατ. ευρώ.

Για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών, αναφέρει ότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, ωστόσο δηλώνει ανοιχτός προς τους αιρετούς να εκθέσουν τις προτάσεις και τα προβλήματά τους. Αναφορικά με την πρωτοβουλία του υπουργείου να προχωρήσει σε ενοποίηση της προκήρυξης και των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας, διατηρεί επιφυλάξεις κατά πόσον το σύστημα που τώρα είναι ισορροπημένο, θα μπορέσει να λειτουργήσει, υπό την έννοια της προσθήκης ενός μεγάλου φόρτου στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου