Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 00:59:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ναυτιλία arrow Σύσκεψη για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα στο Βόρειο Αιγαίο
Σύσκεψη για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα στο Βόρειο Αιγαίο
Πηγή: Express.gr
 Με πολύ μεγάλη συμμετοχή φορέων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η προγραμματισμένη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αθανάσιου Γιακαλή, σύσκεψη με θέμα «Υποβάθμιση των συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

Μετά από πολύωρη συζήτηση, όπου κατατέθηκαν απόψεις από τους φορείς των νησιών για τα γενικότερα προβλήματα που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα για το κάθε νησί, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αποφάσισαν τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα που θα απαρτίζεται από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, τους δημάρχους των νησιών, τους αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωπο των Επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι θα διαμορφώσουν -στο αμέσως επόμενο διάστημα- συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο για την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, που, όπως τονίσθηκε, «πρέπει να σέβεται πραγματικά και να εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες των πολιτών». Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ακόμη, ο προγραμματισμός συνάντησης το συντομότερο, τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και η πραγματοποίηση συντονισμένων κινητοποιήσεων σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθ. Γιακαλής, στην εισήγησή του τόνισε ότι «το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και εμείς οι άνθρωποι που υπηρετούμε χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στην πράξη ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, νομοθετούν και διοικούν αγνοώντας -ακόμα και μη γνωρίζοντας πιθανά- που βρισκόμαστε και ποια είναι η θέση μας στο χάρτη, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που ενδεχομένως βγάλουμε σήμερα εδώ στη σύσκεψή μας, να διεκδικήσουμε άμεσα λύσεις. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα είναι απαράδεκτη, μας πάει πολλά χρόνια πίσω και όπως έχω τονίσει ξανά, αυτό το κατάντημα πρέπει να σταματήσει! Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να είναι μόνο γραμμές και συμβολισμοί στο Σύνταγμα».

Ο κ. Γιακαλής, κατέληξε στην τοποθέτησή του λέγοντας πως «είμαστε σήμερα εδώ, θεωρώ συντεταγμένα σαν φορείς του Βορείου Αιγαίου, για να υψώσουμε τη φωνή μας, να δηλώσουμε την αναγκαιότητα να αλλάξει η αντιμετώπιση που έχουμε στα θέματα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες».


 
     
 

Το δεξαμενόπλοιο ALIAKMON προσάραξε στη Σύρο
Αρχίζει δρομολόγια το «Πρέβελης»
Την πρόθεσή της να μεταφέρει την αφετηρία της εκφράζει η διαχειρίστρια εταιρία των κρουαζιεροπλοίων της Louis Cruises
ΕΚΦΝ: Εμπόδιο το νομικό καθεστώς για την απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών στην κρουαζιέρα
Αμερικανοί Navy Seals κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Morning Glory ανοικτά της Κύπρου
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου